A început Rod Festival, Zilele Recoltei Cinematografice. Când ajunge caravana prin localități

A început Rod Festival, Zilele Recoltei Cinematografice. Când ajunge caravana prin localități

0
DISTRIBUIȚI

A început ediția din 2021 Rod Festival – Zilele Recoltei Cinematografice. Departe de lumea dezlănțuită a marilor festivaluri, populată cu politicieni, sponsori și campanii pe social media, departe de centrul Timișoarei, supraofertat cultural în aceste zile, acolo, în mijlocul comunităților închise și al grupurilor marginale din cartiere, cătune, sate, penitenciare, centre pentru minori, azile de noapte sau cămine pentru bătrâni a început cea de a doua ediție a Rod Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, un eveniment DocuMentor.

O caravană culturală va trece prin douăzeci de locații, din cinci județe și se va termina în Serbia, la Novi Sad. La Rod Festival, filmul, teatrul independent, spectacolul de circ și fotografia de artă se vor întâlni cu oameni pentru care accesul la cultură este unul dificil sau chiar imposibil. Acesta este unul dintre cele mai ample experimente sociale organizate la granița dintre centru și periferie, care constă în evenimente de anvergură mică și ateliere, gândite de către sectorul cultural independent din Timișoara ca o extensie a bidbook ului care a dus la câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021/2023 de către orașul Timișoara.

Rod 2021 își propune să dea voce României și Europei, uitate și regăsite, și să dărâme barierele care separă periferia de centru. Caravana Rod este însoțită pe parcursul ei de o caravană medicală organizată în parteneriat cu Asociația ATI Aurel Mogoșeanu, din Timișoara, coordonată de dr. Dorel Săndesc, care va oferi gratuit servicii medicale, teste, vaccinuri și educație sanitară tuturor celor interesați.

Până în anul 2023, când Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii, Festivalul Rod își propune să devină un fenomen european cu peste o sută de evenimente de mică anvergură, organizate în nouă țări europene.

Intrarea la evenimentele Rod 2021 este liberă în limita locurilor disponibile.


Caravana Rod de anul acesta a început sâmbătă 21.08, la Costești, în jud. Hunedoara, a continuat duminică, 22.08, la Poieni, comuna Pietroasa jud. Timiș și urmează să ajungă, în viitorul imediat, în următoarele locații: 24 august/ Jimbolia, Casa de Cultură , 26 august/ Penitenciar Popa Șapcă, secția Buziaș 27 august/ Buziaș, Teatrul de vară, 28 august/ Buziaș, Teatrul de vară 29 august/ Lugoj / Amfiteatrul exterior, Universitatea Europeană Drăgan 30 august/ Lugoj/ Amfiteatrul exterior, Universitatea Europeană Drăgan, 31 august/ Nădrag, Scena de lângă parc

ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit. Proiect susținut de Consiliul Județean Timiș și Centrul Național al Cinematografiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.