Orașul din România care interzice înmormântările duminica. Care este motivul

Orașul din România care interzice înmormântările duminica. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

 

Decizie fără precedent luată într-un mare oraș din țară. Potrivit ultimelor informații, înhumările au fost interzise în fiecare zi de duminică în orașul Galați.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții societății edilitare care administrează cimitirele din orașul Galați anunță că începând cu data de 23 august, înhumările au fost interzise în fiecare zi de duminică cu excepția cazurilor în care decesul a fost provocat de noul coronavirus.

Decizia acestora vine în contextul în care numărul groparilor este extrem de mic și nu poate acoperi toate zilele săptămânii.

Directorul societății edilitare Gospodărire Urbană, Dragoș Magearu, a explicat că înmormântările nu erau permise nici până în prezent, în contextul în care, la Serviciul Cimitire programul de lucru este de luni până joi în intervalul orar 8.00 -18.00, vineri și sâmbătă de la 8.00 la 14.00, iar duminica nu se lucrează.


Astfel, înmormântările care aveau loc duminică se făceau în timpul liber al groparilor.

Dragoș Magearu a mai adăugat că înțelege nemulțumirea oamenilor, însă se dorește oferirea unor servicii la standarde europene. Acesta a subliniat faptul că a luat această decizie pentru a-i proteja pe angajați pentru a nu le mai impune să vină la muncă în timpul lor liber.

„Eu înțeleg nemulțumirea oamenilor. Noi ne dorim să oferim niște servicii cât mai bune la niște standarde europene, ca în toate țările civilizate. Noi nu am făcut decât să respectăm ce ne-a transmis ITM, în urma unor controale. Acest program este implementat de foarte mult timp. Nu se fac înhumări duminică. Groparii veneau la muncă duminică, dar fără să fie chemați de noi în mod oficial. Ei vin pentru că știu că primesc de la fiecare persoană care solicită înhumare acea atenție. Eu nu am făcut decât să dau o decizie ca director general să schimb această cutumă, să le impun să nu mai vină la muncă. Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea, însă în urma unor verificări cei de la ITM ne-au recomandat să găsim o soluție pentru a respecta legislația”, a declarat directorul Dragoș Magearu.

În ceea ce privește potențialele angajări, reprezentantul societății edilitare gălățene mai spune că nu se găsesc noi angajați, iar departamentul juridic al instituției încearcă să găsească soluții astfel încât înmormântările să fie permise și duminica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.