Persoanele cu arsuri vor beneficia de concedii medicale inclusiv pentru perioada de...

Persoanele cu arsuri vor beneficia de concedii medicale inclusiv pentru perioada de recuperare

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-831170656">

Persoanele care au suferit arsuri vor beneficia de concedii medicale și de indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată durata tratamentului, inclusiv pentru perioada de recuperare, potrivit unei ordonanțe adoptate luni de Guvern.

Conform ordonanței adoptate luni, pacienții cu arsuri grave vor beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare, a anunțat Ministerul Sănătății.

Totodată, indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, va fi de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Ordonanța a fost elaborată de Ministerul Sănătății și CNAS cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătății.

Această comisie, constituită în 27 mai, furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere științific, profesional și metodologic a asistenței medicale specializată în tratarea arsurilor și include specialiști din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastică, ATI, boli infecțioase, epidemiologie, recuperare medicală, medicină de urgență).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.