Peste 19 ani de închisoare, cea mai grea pedeapsă în dosarul grupării...

Peste 19 ani de închisoare, cea mai grea pedeapsă în dosarul grupării hoților de lux. Ce a decis instanța pentru fiecare inculpat

5
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a dat, astăzi, sentința în dosarul grupării hoților de lux, care au fost trimiși în judecată de DIICOT în urma unei operațiuni de proporții. Gruparea a fost acuzată de comiterea mai multor spargeri în Timiș sau Caraș Severin, hoții vizând ”ținte” despre care aveau informații că au sume importante de bani în casă. Printre cei prădați a fost și fostului șef al Finanțelor Publice din Oțelu Roșu, Petru Lupșac, din casă căruia a fost furat un seif în care erau 1,7 milioane lei.

Pedeapsa cea mai mare a primit-o cel considerat liderul grupării Ciprian Câmpean -19 ani 3 luni și  10 zile închisoare, acesta fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, ultraj sub forma tentativei de omor (după ce a rănit un polițist forțând un baraj al forțelor de ordine după o spargere), furt calificat cu consecințe deosebit de grave, complicitate la furt calificat, conducerea unui autovehicul cu numere false.

Lucian Mihălțan, un apropiat al liderului interlop Lucian Boncu și acuzat de DIICOT că l-a ajutat pe arădeanul Cosmin Mladin în dosarul contrabandei cu țigări, a fost condamnat la 13 ani și 11 luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tăinuire.

Adrian Bolbos a fost condamnat la 13 ani și 10 luni de închisoare fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, braconaj și conducere fără permis.

Eduard Abraham a primit o pedeapsă de 6 ani și 2 luni  fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

Trevis Pleșan a primit 4 ani și 8 luni de închisoare fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, complicitate la punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Ioan Pășan a fost condamnat la 2 ani și 1 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Răzvan Donici – 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, iar Ciprian Jurgi, Dănuț Gheregi, Lucian Chera și Petru Cernescu – fiecare la câte 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Timiș le-a interzis lui Câmpean, Mihălțan, Bolbos și Abraham ca după executarea pedepselor, timp de trei ani, să se apropie mai mult de 20 de metri unul de altul.


Inculpații au de plătit daune materiale de peste trei milioane de lei părților civile din dosar.

Sentința nu este definitivă putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

 

5 COMENTARII

    • Bah tu esti prost ? nu au voie hotii sa fure de la hotii mai mari !!!asa ca sa-i arda pe jegosii

  1. Ăștia pentru furt primesc niște pedepse de 19 ani, iar Boncu cu gașca lui pentru omor, cămătărie, droguri, șantaj, sechestrare de persoane, arme, violențe primesc sub 10 ani alți chiar sub 5 ! Justiția noastră zici că e desene animate !

  2. Tibi , nu sunt găinari. Acționau la pont. Sa „sperii” aproape 2milioane de lei nu e găinărie. Cum nu e nici de aplaudat. Ce ea ce ne meni nu întreabă:”de unde a avut săracul fost bugetar atâta bănet!”. Aștept și sentința lui groahaila șef. Cea cu accidentul și cea cu sechestrarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.