Politehnica s-a impus cu oamenii „de pe bancă” la Techirghiol. Dorin Toma,...

Politehnica s-a impus cu oamenii „de pe bancă” la Techirghiol. Dorin Toma, după succesul cu Unirea Constanţa: „Ne bucurăm mult”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara

Politehnica a avut câteva emoţii într-un meci cu o echipă care avea zero puncte şi zero goluri marcate – Unirea Constanţa, adică fosta Farul sau echipa care joacă pe locul „marinarilor”. Până la urmă alb-violeţii au marcat pe final şi s-au descătuşat după prima reuşită. A fost 2-0 pentru bănăţeni prin golurile „americanului” Roberto Haţegan şi Cosmin Bîrnoi, ambii introduşi în meci pe parcurs.

Gazdele s-au despărţit de „rebelul” Ionuţ Cioinac, culmea, un ex-alb-violet, după declaraţiile surprinzătoare ale mijlocaşului despre condiţiile de la echipa constănţeană. Iar pe bancă, în locul plecatului Ianis Zicu, a stat un „coach” mai puţin cunoscut la gazdele de pe „Sparta” – Dumitru Faitaş. Terenul greu a avut poate un rol la jocul mai modest din prima parte, dar jucătorii au arătat în repriza a doua că nu neapărat terenul era de vină.

Deşi au dominat teritorial, timişorenii puteau fi pedepsiţi în minutul 21 la o nesincronizare şi un contraatac la care Păduraru a intervenit salvator în faţa lui Grigore. Minutul 41 a adus o „liberă” executată periculos de L. Mihai şi care poate a mângâiat bara din dreapta portarului iar la două minute distanţă Axente i-a dat emoţii lui Grecu de la mare distanţă, dar portarul dobrogean nu a repetat gafa lui Eşanu de pe gazonul aflat la câţiva kilometri distanţă ieri şi a trimis în corner.

Repriza secundă a debutat cu mult mai multă viteză în joc iar Benzar a fost aproape de gol în minutul 51, dar acelaşi portar a respins.


La buturile celelalte nici Păduraru nu a riscat şi a acordat un corner la mingea lui Damaşcan din bandă, fază care a continuat periculos, I. Ursu reluând nestingherit cu capul, din careu, pentru ca acelaşi Păduraru să respingă în transversală şi apoi abia pericolul a fost îndepărtate. În fine, D. Andrei (min. 63) a fost şi el aproape de gol, dar I. Ursu a deturnat balonul de pe spaţiul porţii. Iar până la urmă reuşitele au venit în final, pentru oaspeţi. Minutul 80 a produs faza din care s-a remarcat Roberto Haţegan, preluare în careu, piruetă şi şut cu stângul pe joc, în stânga portarului. Opt minute mai târziu Bîrnoi a stabilit scorul final la o minge, de această dată scăpată de Grecu în lateral, şi tot după un şut bun al lui Haţegan.

Aşadar şapte puncte în patru partide şi lucrurile arată mult mai bine în clasament pentru Politehnica – locul 6 momentan. Unirea rămâne pe zero. Următorul meci al alb-violeţilor va fi joi, de la ora 20.00, acasă cu Poli Iaşi.

Unirea Constanța: N. Grecu – Nicola, Leca, I. Ursu, Finica – Damaşcan (68, Jerdea), L. Mihai, Cărăruş (cpt.), Grigore (53, D. Mureşan) – Banyoi (81, Căruţă), Chiriţoiu (68, Băjan). Pe bancă: Al. Costache – Carabela, Cr. Ignat, C. Zamfir, Stavrositu. Antrenor: Dumitru Faitaş.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea (90+3, Pamfile) – Ignea (90+1, S. Costea), Lazăr – D. Andrei, Benzar (67, Zaluschi), Ursu (46, Bîrnoi) – Axente (67, Haţegan,). Pe bancă: Harrison – Moţiu, Bocşan. Antrenor: Dorin Toma.

„Ne bucurăm mult pentru această victorie. A fost un joc greu, cu o echipă care era în creştere, chiar dacă au avut acele schimbări în această săptămână. Am intrat mai greu în joc, datorită şi stării terenului, dar în repriza a doua am controlat jocul în mare măsură şi rezultatul este unul meritat. Bineînţeles, şi jucătorii de pe bancă şi-au adus aportul la acest lucru. Suntem o echipă, schimbăm, cei care au intrat au adus un plus, alături de ceilalţi care au rămas în teren au adus această victorie”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

„Este primul meci fără gol încasat, creştem de la joc la joc. Şi Geo (n.r. George Păduraru) a avut două intervenţii bune, care ne-au ţinut în joc, şi iată că încet încet ne omogenizăm, şi ne ajută să fim o echipă, să ne ajutăm mai mult unii pe alţii şi să avem rezultate cât mai bune!”, a conchis Dorin Toma cu referire la „zero-ul” de azii din dreptul golurilor încasate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.