Politehnica are o deplasare cu destule necunoscute în Dobrogea. Alb-violeţii, convinşi că...

Politehnica are o deplasare cu destule necunoscute în Dobrogea. Alb-violeţii, convinşi că Unirea nu dezarmează după plecarea lui Zicu

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii bifează în weekend a treia deplasare în nici patru săptămâni. Şi e din nou una foarte lungă şi solicitantă, tocmai la Techirghiol, unde-şi dispută partidele de acasă Unirea Constanţa – adică fosta FC Farul. Dobrogenii păreau în degringoladă după despărţirea de „principalul” Ianis Zicu şi oamenii din jurul său, dar problemele grave ale gazdelor pot fi doar aparente. Cei de la Politehnica au informaţii că echipa de la malul mării nu a fost chiar aşa de perturbată de cele întâmplate şi îşi continuă fără probleme activitatea.

„Ne așteaptă o partidă dificilă, chiar dacă întâlnim un adversar care în acest început de campionat nu a reușit să facă niciun punct și nu a reușit să marcheze. Ceea ce s-a întâmplat la ei în această săptămână poate să îi motiveze mult mai mult pentru jocul cu noi. Ştim de aceste schimbări şi de aceea trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne pregătim cât mai bine şi să luăm jocul foarte în serios. Au avut creştere de la joc la joc, chiar în partida de la Cluj jucând foarte bine şi meritau cel puţin un punct după părerea mea. Dar din păcate, şi-mi pare rău pentru Zicu, nu a mai reuşit să continue, a fost presiune mare pe el, dar acest lucru poate să motiveze mult mai mult echipa şi să fie un şoc pozitiv pentru ei (…) Din ce ştiu eu echipa se antrenează foarte serios, chiar am discutat cu cineva din anturajul echipei, se pregătesc, ne aşteaptă pe noi ca să încerce să reintre şi ei în campionat.


Echipa merge mai departe, sunt problemele lor, pe noi ne interesează doar de noi, să facem un joc bun şi să câştigăm”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al bănăţenilor.

Dobrogenii s-au plâns inclusiv prin vocea fostului polist Ionuţ Cioinac de condiţiile oferite de AFC Unirea, dar asta nu înseamnă că echipa, care se doreşte pe viitor a Mangaliei, nu-şi continuă activitatea.

Timişorenii susţin că moralul lor nu a fost deloc afectat de egalul cu Buzăul de acasă. În schimb, problemele alb-violeţilor se leagă mai mult de jucătorii indisponibili. Serediuc şi Denis Radu sunt în continuare accidentaţi, la fel şi Scutaru, ale cărui probleme au recidivat şi se încearcă recuperarea lui Daniel Benzar până la ora partidei.

Remarcat printr-un assist oferit în jocul trecut, tânărul mijlocaş Doru Andrei e încrezător că el şi colegii săi pot obţine victoria sâmbătă: „Ne aşteaptă un meci dificil, să nu luăm în considerare poziţia adversarilor în clasament, noi mergem încrezători şi să obţinem maximum, cele trei puncte”.

Andrei (18 ani) a fost afectat de faptul că Dan Alexa nu l-a folosit foarte mult anul trecut, titular în ultimul meci, puştiul a ţinut să-i mulţumească lui Dorin Toma. „Vreau să-i mulţumesc în primul rând domnului antrenor, că a avut încredere în mine şi sper să repet figura şi la Constanţa”, a spus Andrei cu referire la pasa de gol oferită lui Benzar în 1-1 cu Buzău. „Vreau să dau totul pentru echipa aceasta, pentru suporteri şi să joc cât mai bine”, a precizat tânărul care e convocat între 30 august şi 7 septembrie pentru un cantonament al naţionalei U19 ce va cuprinde şi două jocuri cu Bosnia şi Herţegovina. Lotul României U19 se reuneşte chiar în Capitala Banatului.

Partida Unirea Constanţa – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00 (netelevizat), pe stadionul “Sparta” din Techirghiol, în etapa a IV-a a Ligii 2. Înaintea acestei runde dobrogenii sunt pe locul 19, cu zero puncte, bănăţenii au patru şi sunt pe 9. Ambele au disputat trei jocuri. Din cauza condiţiilor de la arena dobrogeană, nu se ştia nici în această dimineaţă dacă meciul se poate disputa cu spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.