Posibilii adversari ai CFR-ului în Play-Off-ul cupelor europene

Posibilii adversari ai CFR-ului în Play-Off-ul cupelor europene

0
DISTRIBUIȚI
Luis Aurelio (S), de CFR Cluj, lupta pentru balon cu Nicolae Stanciu (D), de la Slavia Praga, in timpul meciului de fotbal din play-off-ul Ligii Campionilor, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, marti, 20 august 2019.PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

CFR Cluj și-a aflat posibilii adversari pentru Play-Off-ul cupelor europene, după dubla cu Young Boys Berna, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Echipa antrenată de Marius Șumudică are două variante: fie o elimină pe campioana Elveției și ajunge în Play-Off-ul Ligii Campionilor, unde o va întâlni pe învingătoarea din „dubla” Slavia Praga vs Ferencvaros, fie ajunge în Play-Off-ul Europa League, unde va da piept cu pierzătoarea din „dubla” Steaua Roșie Belgrad vs Seriff Tiraspol.

În cel mai rău caz, CFR va pierde și barajul pentru accederea în grupele Europa League, ajungând în grupele Conference League. Pariorii pot miza pe calificarea echipei clujene în cele trei competiții. Am citit aici recenzia unei case de pariuri online care oferă cote pentru traseul european al reprezentantei României.

Iată, pe scurt, prezentarea posibililor adversari ai CFR-ului:

SLAVIA PRAGA

Este campioana Cehiei și are o valoare de piață de 93,6 milioane de euro. Cel mai scump fotbalist este mijlocașul ofensiv senegalez Abdallah Sima, cotat la 11 milioane de euro. Unul dintre jucătorii cei mai importanți este românul Nicolae Stanciu.

CFR Cluj (valoare de piață 30,53 milioane de euro) a întâlnit-o pe Slavia în Play-Off-ul Ligii Campionilor în sezonul 2019-2020. Slavia a învins cu 1-0 și la Cluj, și la Praga.

FERENCVAROS BUDAPESTA

Este campioana Ungariei și are o valoare de piață de 35,3 milioane de euro. Cel mai scump jucător este mijlocașul ofensiv albanez Myrto Uzuni (3 milioane de euro).

Ferencvaros este o echipă care trece printr-o perioadă foarte bună.


A intrat în competiție în turul 1 preliminar. Le-a eliminat pe Prishtina din Kosovo (3-0 acasă și 3-1 în deplasare) și pe Zalgiris din Lituania (2-0 acasă și 3-1 în deplasare).

STEAUA ROȘIE BELGRAD

Este campioana Serbiei și are o valoare de piață de 64,15 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist este mijlocașul ofensiv muntenegrean Mirko Ivanic (6,5 milioane de euro). Steaua Roșie a intrat în competiție în turul 2 preliminar, în care a întâlnit-o pe Kairat Almaty din Kazahstan (1-2 în deplasare și 5-0 pe teren propriu).

SHERIFF TIRASPOL

Este campioana Moldovei și are o valoare de piață de 11,93 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist este mijlocașul ofensiv columbian Hansel Zapada, evaluat la 1 milion de euro. „Șerifii” au intrat în competiție în turul 1 preliminar. Au trecut de Teuta Durres din Albania (4-0 în deplasare și 1-0 acasă) și de Alashkert din Armenia (1-0 în deplasare și 3-1 acasă).

Șumudică a prevăzut dezastrul din Conference League

CFR Cluj a rămas singura reprezentantă a României în acest sezon al cupelor europene. FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe au intrat în competiție în turul 2 preliminar al Conference League și au fost eliminate chiar din această fază, de Șahtior Karagandy (Kazahstan), FK Laci (Albania) și, respectiv, Spartak Trnava (Slovacia).

Mariuș Șumudică a prevăzut acest dezastru pentru fotbalul românesc. „CFR Cluj se va bate până în decembrie în cupele europene, cu siguranță. Și tare aș vrea să văd câte echipe din România vor mai juca până în decembrie în competiții europene. Tare sunt curios să văd câte echipe din România vor mai fi. Cu toate că eu le doresc baftă”, a spus Șumudică, înainte de disputarea meciurilor din a treia competiție europeană intercluburi.

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot înaintea meciului cu Young Boys Berna. Potrivit presei sportive, Chipciu a reacționat violent după ce a fost lovit în față cu mingea de portarul Otto Hindrich, în timpul unui antrenament. „Din momentul acela, pentru mine a fost următorul pas să anunț conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA și să nu mai continue în acest grup, pentru că nu am nevoie de astfel de jucători”, a anunțat Șumudică.

Antrenorul nu a uitat să îi mulțumească lui Chipciu pentru golul marcat la Banja Luka, grație căruia campioana României s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. La începutul mandatului, Marius Șumudică l-a dat afară din lot pe venezueleanul Rondon, tot din motive de indisciplină.