Prefectura Timiș a cerut anularea reogranizării organigramei Primăriei Săcălaz

Prefectura Timiș a cerut anularea reogranizării organigramei Primăriei Săcălaz

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a formulat la Tribunalul Timiș o acțiune de anulare a unei hotărâri a Consiliului Local Săcălaz, considerând că a fost adoptată cu încălcarea prevederilor Codului administrativ.

„În concret, analizând hotărârea de consiliu local, dosarul de ședință și punctul de vedere al Primăriei Săcălaz, s-a constatat că la adoptarea hotărârii nu mai erau îndeplinite condițiile prevăzute de art. 137 alin. 1 din Codul administrativ, în sensul că nu mai era îndeplinit cvorumul necesar pentru desfășurarea legală a ședinței cu privire la acest proiect de hotărâre, nefiind prezenți suficienți consilieri locali cu drept de vot, urmare a anunțării unui conflict de interese de către doi consilieri locali cu privire la acest proiect de hotărâre.


Conform art. 228 alin. 2 și 3 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, în cazul anunțării de către un consilier local a unui interes personal, consilierul local nu mai este luat în calcul la cvorumul necesar adoptării hotărârii cu privire la care și-a anunțat interesul și nu mai are drept de vot la adoptarea hotărârii în cauză”, a transmis Prefectura Timiș.

„Un alt aspect de nelegalitate este dat de încălcarea prevederilor art. 136 alin. 8 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, deoarece lipsește avizul consultativ al Comisiilor de specialitate existente la momentul adoptării hotărârii, iar fără acestea, proiectul nu putea fi introdus pe ordinea de zi. În concret, în aceași ședință a consiliului local s-au constituit noile comisii de specialitate ale consiliului local printr-o altă hotărâre, iar din analiza avizelor rezultă că avizele au fost acordate de aceste comisii nou constituite, deși hotărârea de constituire a noilor comisii nu producea încă efecte, fiind la momentul respectiv necesară obținerea avizelor de la comisiile de specialitate existente anterior”, a mai transmis prefectura.

Potrivit art. 123 alin. 5 din Constituția României, actul administrativ atacat de către prefect la instanța de contencios administrativ este suspendat de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.