Premierul Cîțu evită să lămurească scandalul împrumutului din SUA

Premierul Cîțu evită să lămurească scandalul împrumutului din SUA

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, despre al doilea dosar al său din SUA, când a fost chemat în judecată pentru o datorie neplătită băncii, că este, de fapt, o decizie de respingere și oricine ar fi vrut l-ar fi putut găsi în 2009.

Întrebat despre al doilea dosar din Statele Unite ale Americii, Florin Cîțu a declarat, luni, că s-a informat despre dosarul publicat de MEDIAFAX și Aleph News și că este, de fapt, o decizie de respingere.

„M-am informat și eu.


Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte ușor de găsit pentru oricine ar fi vrut să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA. Eu am încredere în justiția din SUA”, a spus Cîțu. Premierul a refuzat să răspundă când a fost întrebat despre condițiile împrumutului de aproape 7.000 de dolari.

Agenţia MEDIAFAX şi Aleph News au obţinut în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, şi dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane, şi prezintă publicului în cele ce urmează faptele şi mărturiile, în ordine cronologică, aşa cum se regăsesc şi reies din documentele aflate în dosar.

21 iulie 2008: Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Banca americană îşi vânduse creanţele la credite restante către firma de recuperări creanţe Clarke Jordan Financial LC din Iowa care-i cere lui Florin Cîţu, într-un proces civil, în instanţă, peste 9755,27 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.