Primăria Timișoara are la dispoziție peste cinci milioane de lei să ridice...

Primăria Timișoara are la dispoziție peste cinci milioane de lei să ridice o creșă pe Calea Bogdăneștilor

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara caută firmă pentru realizarea unei creșe pe Calea Bogdăneștilor.

Este vorba despre o construcție nouă, cu parter și un etaj pe o parcelă în suprafață de 3.000 mp. Clădirea va avea o suprafață utilă de aproximativ 1.106,21 mp.

La parter, grădinița va avea patru săli pentru copii, patru dormitoare, spații tehnice și pentru depozitare, spațiu multifuncțional, cabinet medical și grupuri sanitare.

La etaj se vor amenaja spații administrative, bucătărie, spații tehnice/depozitare, spălătorie, spații pentru socializare.

Grădinița va beneficia de centrală pe gaz, dar și de panouri solare.


Accesul pietonal și auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan.

Finanțarea proiectului se face în cadrul POR 2014 – 2020. Valoarea estimată fără TVA a contractului de execuție a obiectivului 5,3 milioane de lei. Durata de realizare a investiției va fi de 20 de luni.

Primăria Timișoara vrea să construiască cinci creșe și are deja cu fonduri europene trei proiecte: o creșă în zona de nord – Lipovei, una pe str. Cocea – Ciarda Roșie și cea de pe Calea Bogdăneştilor. Pentru primele două, procedura de achiziție a executantului este în faza de evaluare a ofertelor.

De asemenea, primăria a trimis două solicitări la Ministerul Dezvoltării cu privire la finanțarea construcției pentru o creșă în zona Steaua și încă una în zona Bucovina, prin Programul național de construcții de interes public și social, derulat de Compania Națională de Investiții.

Cererile au fost analizate și cele două noi creșe de la Timișoara vor fi incluse în Lista Sinteză a subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat.  Cele trei noi creșe, pentru care construcția va începe în acest an, vor avea împreună 103 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.