Primăria Timișoara nu poate interveni pe terenurile private să cosească ambrozia. Care...

Primăria Timișoara nu poate interveni pe terenurile private să cosească ambrozia. Care ar fi soluția în viitor

4
DISTRIBUIȚI

Alergiile provocate de ambrozie continuă să fie o problemă pentru timișoreni și pentru cei care locuiesc în comunele periurbane.

Viceprimarul Ruben Lațcău a declarat la emisiunea matinală de la Radio Timișoara că toate contractele pentru spații verzi nu sunt în avantajul cetățenilor.

Edilul a mai precizat că Timișoara a fost împărțită în patru zone de care se ocupă trei firme diferite, iar o parte dintre activități se suprapun cu cele ale firmelor de salubrizare.


Fiind multe contracte, rămân zone neglijate, a fost de părere viceprimarul.

„Din păcate avem foarte multe terenuri private, mai ales la marginea orașului, în zona Procopiu-Tristan Tzara (la limita cu Dumbrăvița) din nordul orașului, dincolo de Dechatlon, care nu sunt întreținute. Singura reacție pe care putem s-o avem e să amendăm proprietarul terenului, că nu-și întreține suprafața. Din păcate, nu putem să intervenim pe terenurile private, aici este o problemă legislativă, ideal ar fi să putem să intervenim și ulterior să imputăm costul intervenției. Nu avem din păcate această posibilitate”, a spus Ruben Lațcău la postul de radio.

Nu doar terenurile din nordul Timișoarei sunt pline cu această plantă alergenă, ci și unele din Moșnița, Giroc ori Săcălaz.

Ruben Lațcău a mai precizat că este nevoie de o abordare integrată pentru stârpirea ambroziei și că vicepreședintele CJT, Cristian Moș, lucrează la o propunere în acest sens la nivel de zonă metropolitană.

Lațcău a mai spus că ambrozia este cosită periodic de pe domeniul public, mai ales în urma sesizărilor primite de la timișoreni.

 

4 COMENTARII

  1. Latcau mereu reuseste sa confirme ca este un dobitoc.
    In cartile lui de colorat nu a scris nicaieri despre dreptul la proprietate. I se pare cumva normal ca o instititutie sa intre dupa cum vrea pe proprietati private ca sa taie buruieni, iar apoi sa emita si facturi pentru asta.
    Un personaj penal atat la propriu cat si la figurat.

  2. Latcau mereu reuseste sa confirme ca este un dobitoc. In cartile lui de colorat nu a scris nicaieri despre dreptul la proprietate. I se pare cumva normal ca o instititutie sa intre dupa cum vrea pe proprietati private ca sa taie buruieni, iar apoi sa emita si facturi pentru asta. Un personaj penal atat la propriu cat si la figurat.

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/08/primaria-timisoara-nu-poate-interveni-pe-terenurile-private-sa-coseasca-ambrozia/

    • În multe țări din vest statul are acest drept, când e vorba de această ”buruiană”, dacă nu e curățat terenul la somațiile autorităților! La noi ”dreptul la proprietate” e mai important decât cel la sănătate ?

  3. Useriști inculți! Trăim într-un stat de drept! Adică și voi trebuie să respectați legile. Dar e prea mult, pentru voi, retardaților.
    Apropo de ambrozie, este multă vis – a-vis de Primărie, pe locul fostului gard al parcului. Acel gard, monument arhitectonic, a fost demolat de Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.