Primăria Timișoara a trimis voluntari de la SALVO să facă treaba Horticultura...

Primăria Timișoara a trimis voluntari de la SALVO să facă treaba Horticultura SA. Șeful societății acuză administrația că nu-și achită obligațiile

8
DISTRIBUIȚI

Voluntarii de la SALVO taie crengile și arborii uscați zilele acestea în unele parcuri din Timișoara.

Cu toate că municipalitatea are contract cu societatea din subordine, Horticultura, angajații acesteia nu s-au pus pe treabă în anumite zone.

„Am transmis companiei o notificare ce avea ca termen de rezolvare perioada 21-30 iulie, prin care s-a solicitat eliminarea crengilor uscate din arbori și tăierea arborilor uscați, care puneau în pericol trecătorii din parcurile ILSA/Mocioni, Regina Maria (Poporului) și Justiției. În plus, față de termenul limită 30 iulie le-am acordat o perioadă de grație de zece zile”, a transmis Primăria Timișoara.

Cu toate acestea, nu s-a intervenit deloc în parcul ILSA. Deoarece compania nu a reacționat la această notificare, Primăria Timișoara a apelat la specialiștii arboriști ai compartimentului de voluntari din cadrul primăriei, SALVO, pentru punerea în siguranță a zonei, iar intervențiile lor vor continua zilele acestea.

„Conform datelor noastre, SC Horticultura SA are peste 500 de sesizări nerezolvate, unele chiar din 2019. Toate se referă la toaletări de crengi uscate și la tăieri de arbori uscați, care reprezintă un potențial pericol pentru cetățeni și bunurile din spațiul public. Aceasta înseamnă că societatea Horticultura nu își respectă responsabilitățile contractuale și nu gestionează cu profesionalism zestrea verde a orașului. Mulțumim colegilor noștri din compartimentul voluntar SALVO care au intervenit și de această dată cu promptitudine, pentru siguranța timișorenilor”, au transmis, miercuri, reprezentanții Primăriei Timișoara. De menționat că Horticultura este o societate comercială pe acțiuni în care unic acționar este Consiliul Local Timișoara.

Andrei Drăgilă, directorul Horticultura SA, spune însă că nu poate să facă toate lucrările cerute pentru că primăria nu achită integral sumele prevăzute în contract.

„Efectiv este o bătaie de joc cum procedează Direcția de Mediu de la primărie.


Ei nu respectă contractul de la începutul anului, pe fiecare lună este 1.780.000 de lei, ei ne-au dat 800.000. Nu că nu vreau să fac, dar nu am cum să fac lucrările. Și atunci ce rost mai are acest contract? Din 800.000, dacă deducem TVA, rămânem cu 620.000 de lei. Din această sumă, facem irigațiile cu prioritate pentru că sunt 35 de grade afară, cosire, tunsul gardurilor vii, tratamente fitosanitare. Noi facem lucrările specifice să ne încadrăm în suma dată de dânșii. Totul pleacă de la bani, nu am primit nimic în plus. De ce Dumnezeu am mai semnat un contract eu și primarul? Asta este justificarea, că nu au bani. Am făcut toaletări de arbori în Parcul Justiției, Alpinet, Botanic, Poporului și de mâine în ILSA. Au adus voluntari și e o bătaie de joc cum taie pomii”, a spus Drăgilă pentru PRESSALERT.ro. 18.750.000 de lei este valoarea contractului pe tot anul.

8 COMENTARII

  1. bai, „seful” horticulturii, fmm, dupa atatia ani, abia acum, cand esti pus sa-ti faci treaba, te plangi ca nu primesti bani? ba, tu nu meriti sa ai gatul intreg, fmm. din cauza ta iau crengi in cap, fmm, meriti sa fii spintecat.

    • Sarakiio iar nu mai ai medicamente? cum le sti tu pe toate iti sopteste careva cand o suji pe plantatie ce si de cine sa te iei ..vad ca de Salvo nu ai coae sa te iei bag seama ca sti ca ti se infunda de te iei de ei nu? Simioane?ce nume de cacat ai marsh in pula mea la banda si presteaza

  2. Daca eu vreau sa tai o creanga, am nevoie de autorizatie de taiere din partea Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara. Oare SALVO a avut autorizatii?

    • ionica, daca au taiat, ce te mai fte pe tine grija? lasa-i sa toaleteze. lucrezi la horticultura, sau ce?

    • Sarakiio tu te compari cu acesti voluntari? de ce tiar da tie cineva autorizatie tu mori ma saracule cu drujba in mana imi vine sa ma cac pe dumneavoastra de ras …

  3. Ete de aia nu are ursu coada…bai sugaciule ce cacat de autorizatie sa aibe daca ei e oameni lu Fritzacke nu lai vazut pe fritz toata ziua buna ziua cu voluntariatu si on-urile in gura …si ia mai date in pula mea ce te fute grija bine ca toaleteaza si nu ma arde pe mine la lovele

  4. S-au toaletat si doborat copaci pericol public. Daca domn’ director de la Horticultura nu stie diferenta intre pomi si copaci, clar nu se justifica contractul de 18.750.000 :))) Iar cand vine vorba de voluntari, sunt arboristi certificati, stim cu totii cum toaletati voi pe multi bani, cred ca ei o fac mai bine pe 0 lei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.