Primarul Fritz, primele reacții după decizia justiției de suspendare a noii organigrame....

Primarul Fritz, primele reacții după decizia justiției de suspendare a noii organigrame. Cu ce-i atacă pe contestatari

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a reacționat, în această seară, la decizia Tribunalului Timiș de suspendare a hotărârii de consiliu local prin care s-a modificat organigrama instituției până la judecarea pe fond a dosarului. Dominic Fritz a susținut că ”este o luptă pe care mi-am asumat-o și pe care o port în fiecare zi în primărie, unde o mare majoritate de funcționari înțelege că administrația publică nu e un simplu serviciu, ca oricare altul, ci o misiune, în slujba orașului”

Edilul șed a afirmat că ”doar un mic grup de foști șefi se opune, de la început și cu toate forțele, reformării Primăriei.


Organigrama Primăriei a fost atât de disfuncțională încât a favorizat crearea unor moșii administrative, niște structuri paralele de putere, care nu mai aveau legătură cu nevoile timișorenilor, dezvoltarea orașului și care întrețineau clientelismul în jurul instituției. Sunt în cercetarea procurorilor cauze de corupție și ilegalități și am speranța că justiția va face lumină în acestea. Noi am desfăcut aceste structuri paralele de putere din Primărie prin noua organigramă, concepută pe baza priorităților strategice ale orașului și pentru fluidizarea proceselor interne”.

Fritz a acuzat că grupul respectiv ”s-a aliat cu un sindicat care, în 2012, semna un protocol politic de susținere a USL, în Timișoara”.

”Decizia de astăzi a instanței de judecată, care admite parțial și pe procedură, plângerea acestui mic grup, nu schimbă nimic din procesul de reformă început. O vom contesta în termenul legal, cu convingerea că, pe fond, instanța va face dreptate orașului”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Dominic Friz a a susținut că ”pe lângă rezolvarea unor problemelor sistemice, ignorate ani de zile, precum Colterm, ducem și lupta pentru eliminarea acestor structuri paralele de putere”. Afirmația cu rezolvarea problemelor Colterm vine în ziua în care consilierul local Roxana Iliescu a avertizat că, în 31 august, expiră contractul dintre Primăria Timișoara și societatea de termoficare.

2 COMENTARII

  1. Sanda Grebla a ramas sefa in noua organigrama. La fel si o alta pitipoanca de-a lui Robu. Una dintre cele mai decente persoane din PMT, fosta sefa a Biroului Relatii Internationale, a fost disponibilizata fiindca a picat un USRist la examenul de limba engleza. Noua administratie a facut mai multe angajari in 9 luni decat Robu in 4 ani. Cu zero experienta in administratie, si cu mult mai mult tupeu decat borfasii lui Robu. O tanti a aterizat sef de birou direct din postura de animatoare pentru copii in tururi ale orasului. O alta tanti va ateriza in curand de la o firma de curatenie/ ingrijitori batrani direct la biroul de proiecte europene. Numitorul comun al tuturor oamenilor noi, inclusiv a consilierilor primarului si al apropiatilor vicelui nu e doar USR-ul, ci OAR Timis și ONG-urile din sfera de influenta Ambasada/Casa Plai/Faber, unde se sifoneaza banii publici prin Centrul de Proiecte. Diirectoarea centrului, care din intamplare a luat concursul desi nu indeplinea conditiile de participare, tot din intamplare are legaturi foarte stranse cu OAR si a fost (este inca?) implicata in ONG-urile sus-mentionate. Asadar, USR-ul (si nu Fritz, caci el e doar imaginea PR-friendly a acestui grup organizat de interese) isi creeaza, fara sa se prefaca macar ca respecta legea, propriile moșii administrative si structuri paralele de putere.

  2. @functionar corupt. Să de-a careva că OAR sa devină un pol de putere!!!!!hahahaha. In afara că e o organizație de drept public susținută de statul român și o organizație profesională, ar fi chiar mișto sa fie cum zici. OAR ul este din păcate un nimica care nu face nimic, și care nu are nici o influenta. Nici in breasla nici în afara ei. Ar trebui macar sa se ocupe măcar cu calitatea produsului de arhitectura, dar în afara dovezii…..restul e un nimic.
    Dar în rest cred că e corecta discuția. Și cred că Ambasada are mai.multa influenta decât OAR!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.