Primul turneu în România al grupului româno-austriac Pumn de Țărână Band debutează...

Primul turneu în România al grupului româno-austriac Pumn de Țărână Band debutează la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

După mai multe amânări cauzate de pandemie, între 2 și 10 septembrie, Pumn de Țărână Band ajunge și pe scenele din șapte orașe ale țării (Timișoara, Cluj-Napoca, Bistrița, Iași Constanța, București și Alba-Iulia). Turneul este susținut de Forumul Cultural Austriac București.

Pumn de Țărână Band s-a format la inițiativa rapperului și textierului Onisim Lungu (stabilit în Austria din 2002). Cei șapte muzicieni, care s-au întâlnit în 2019 la Linz, au pornit la drum îmbinând inițial muzica jazz cu rapul și spoken word-ul.


De atunci sound-ul lor s-a dezvoltat organic într-o direcție inovatoare, utilizând estetici aparent contradictorii, de la poezie și dansuri balcanice până la jazz-ul contemporan și ritmurile subtile de hip-hop. Același caracter contradictoriu este vizibil și în textele lui Onisim, care pendulează între real și ireal într-o manieră extrovert-contemplativă. Contrastul dintre vocea feminină și cea masculină, cât și culorile individuale pe care le aduc cu ei cei 5 instrumentiști, spun o poveste muzicală care traversează mai multe lumi, în căutarea unui sound proaspăt și captivant.

O primă astfel de poveste se găsește pe albumul ”Muza din Hostel Costel”, înregistrat la Timișoara, care a fost lansat online în plină pandemie, apoi fizic pe CD și Vinil. Pumn de Țărână Band și-a propus să prezite acest album la justa sa valoare printr-un turneu care cuprinde 7 orașe din România. Pe lângă programul lor muzical în limba română, artiștii vor prezenta, în premieră, primele lor piese în limba germană.

Primul concert din acest turneu va avea loc în 2 septembrie. la Timișoara, cu începere de la ora 20, la Mononom.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.