Proiect pentru ridicarea interdicției de a pedala prin centrul Timișoarei, pus în...

Proiect pentru ridicarea interdicției de a pedala prin centrul Timișoarei, pus în dezbatere publică. Ce modificări sunt propuse

3
DISTRIBUIȚI

Trei consilieri locali USRPLUS propun un proiect prin care să fie anulate cele două hotărâri de consiliu local care interzic accesul bicicletelor în zona centrală a Timișoarei.

„De astăzi găsiți în dezbatere pe site-ul Primăriei Timișoara proiectul colegilor noștri consilieri Ana Munteanu, Ovidiu Merean și Dan Reșitnec (fost consilier local), prin care anulează două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) ce interzic folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală. În momentul în care el va fi adoptat, efectul imediat va fi eliminarea amenzilor suplimentare codului rutier prevăzute în cele două HCL-uri și mutarea deciziei cu privire la traficul prin centrul orașului la Comisia de Circulație din Primăria Timișoara.


(…) Considerăm că spațiul public e al tuturor și ar trebui împărțit cât mai echitabil. Ca atare, pentru că majoritatea piețelor și străzilor din zona centrală o permit, propunem și acomodarea celor ce pedalează în acest spațiu, cu niște limite rezonabile”, a transmis USRPLUS Timiș.

Consilierii care au întocmit proiectul au creionat, după o întâlnire cu mai mulți membri ai comunității bicicliștilor din oraș, câteva propuneri pentru comisia de circulație.

Astfel, noul proiect prevede „permiterea tranzitului zonei centrale la o viteză scăzută, de 5 sau 10 km/h și realizarea unor semnalizări în concordanță” și „limitarea accesului în zonele aglomerate (Piața Operei și străzile Alba-Iulia, Vasile Alecsandri, Florimund de Mercy, precum și bucata din str. Eugeniu de Savoya delimitată de aceste două străzi din urmă) seara (între orele 18 – 22), exclusiv pe perioada vremii bune (lunile mai – septembrie); în restul timpului pedalatul cu viteză scăzută este și aici aplicabil”.

„Noi credem ca timișorenii pot arată considerație și respect unul față de celălalt, astfel încât să ne bucurăm cu toții de spațiul public, așa cum trebuie să fie într-un oraș european civilizat al secolului XXI”, mai spune comunicatul USRPLUS.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. Mersul pe jos a devenit un act de curaj pe multe străzi din Timișoara din cauza bicicliștilor, așa că, ce mai contează, o sa fim cu ochii în patru și pe zonele pietonale din centru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.