Răspunsul scandalos primit de medicii de la „Victor Babeș” Timișoara după ce...

Răspunsul scandalos primit de medicii de la „Victor Babeș” Timișoara după ce au întrebat o pacientă dacă este vaccinată

3
DISTRIBUIȚI

Lupta cu pandemia nu se duce doar la nivelul tratamentelor aplicate bolnavilor infectați cu coronavirus. Este o perioadă în care medicii trebuie să dea dovadă de multă răbdare auzind diverse „perle” de la pacienți.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a fost luat prin surprindere de o întâmplare recentă pe care i-a relatat-o o colegă din cadrul unității sanitare.

Astfel, o pacientă ce are în jur de 50 de ani, spitalizată cu o formă medie de Covid 19, le-a cerut specialiștilor de la ”Victor Babeș” să nu-i dea oxigen pentru ca ea știe că oxigenul „strică”.

„Iar când colega mea a întrebat-o dacă e vaccinată, ea a răspuns că nu este și nu se vaccinează pentru că a auzit că în trei ani mor cei vaccinați.


Dacă nu mor în trei ani cei care s-au vaccinat, adică inclusiv medicii, se vaccinează și ea
. Până la urmă a acceptat oxigenul. Pacienta s-a vindecat, dar a rămas cu modificări pulmonare, însă nu a evoluat spre formă severă. Mai sunt persoane care se internează și spun că protocoalele noastre sunt niște prostii. Sunt mulți pacienți supărați și sensibili la întrebarea dacă sunt vaccinați. 90% dintre cei internați acum vin pentru că se simt foarte rău dar spun că nu cred în covid”, ne-a declarat dr. Virgil Musta.

Acesta ne-a mai spus că tânărul de 34 de ani care se află internat în stare gravă la Babeș, fiind diagnosticat cu COVID-19 şi intubat, a spus că nu dorește oxigen pentru că îi sparge plămânul.

„În țările în care vaccinarea este de 50-60%, rata deceselor este până în 0,2%. Din păcate, România va avea între 2,5 și 3 la sută rata deceselor. Valul patru va fi puțin mai mic decât valul trei, dar tot vom avea morți și cheltuieli foarte mari și era bine să nu avem situația asta. Orice vaccinare în plus ajută pentru că poate vom avea un vârf peste 3-4 săptămâni. În ultimele luni nu s-au mai vaccinat prea mulți oameni pentru că au văzut că nu se întâmplă nimic”, ne-a mai declarat medicul Virgil Musta.

Potrivit acestuia, în momentul de față la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara sunt internați 15 pacienți cu coronavirus și alți patru la Terapie Intensivă.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.