Restricții în comuna Găvojdia după creșterea ratei de infectare. De când intră...

Restricții în comuna Găvojdia după creșterea ratei de infectare. De când intră în vigoare

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, astăzi, în ședință online, a introdus comuna Găvojdia pe anexele cu restricții. Este vorba despre anexa 4, care curpinde localitățile unde rata de infecție este mai mare de 2/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Astăzi, rata de infectare la Găvojdia este 2,40.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de marți, 24 august.

Astfel, la Găvojdia, la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă participarea a cel mult 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maximum 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Se permite majorarea numărului maxim la 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într-a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior.


La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.

De asemenea, competițiile sportive își pot desfășura activitatea în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă  a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane.

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este permisă numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află între zilele 15 și 180 ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1.000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.

Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreună.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1.000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.

Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.