Restricţii în Denta, unde rata de infectare a trecut de 3 la...

Restricţii în Denta, unde rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. UPDATE Măsurile au fost revocate

0
DISTRIBUIȚI

Rata de infectare la Denta a ajuns azi la 3,12 la o mie de locuitori.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile.

În cadrul ședinței care a avut loc în sistem on-line, Denta a fost trecută de pe anexa 4, anexă cuprinzând localitățile unde rata de infecție este mai mare de 2/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, pe anexa 3, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mica de 4/1.000 de locuitori.

Pe anexa 4 se mai află, la ora actuală UAT Găvojdia.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 28 august.

Principalele măsuri aplicate într-o localitate cu rata de infectare între 3 şi 4 la mia de locuitori: organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise; organizarea și desfășurarea, în aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;  activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber sunt interzise;

De asemenea, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, este interzisă. De asemenea, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Activitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt interzise, precum și activitățile de administrare a piscinelor interioare.

Primarul comunei Denta, Petru Tapanov, este revoltat.

„Avem șase cazuri de infectare în comuna Denta, nu știu de unde au scos rata asta de infectare.


Avem șase cazuri de infectare la 3.200 de locuitori. Cei șase sunt verificați zilnic de jandarmi. Al șaptea caz e la Stamora Germană, care aparține de comuna Moravița, însă e caz băgat la Denta. Este o femeie care s-a căsătorit la Stamora, e izolată acolo, dar tot la mine apare. De ieri, răspundem la întrebări, lumea ne sună, întreabă ce are voie să facă”, a declarat pentru Pressalert.ro primarul comunei Denta, Petru Tapanov.

Acesta spune că în privința restricției pentru nunți și botezuri comuna nu este afectată deoarece nu deține o sală de evenimente.

UPDATE Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a fost convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, într-o nouă ședință online, şi a aprobat, Hotărârea nr. 103/27.08.2021 prin care s-a revocat Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș nr. 102/27.08.2021 privind instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV 2– la nivelul județului Timiș.
Hotărârea de revocare a fost emisă având în vedere :
– Adresa nr. 21562/27.08.2021 emisă de Direcția de Sănătate Publică Județeană Timiș (înregistrată la Instituția Prefectului Județul Timiș sub nr. 9012/27.08.2021) denumită “notă informativă” prin care se comunică că la data de 27.08.2021 rata de incidență reală aferentă comunei Denta este de 2,80/1000 de locuitori, și nu de 3,12/1000 de locuitori cum s-a comunicat inițial prin situația ratei de infectare cu SARS-CoV–2 la nivelul județului Timiș, fiind o eroare materială de alocare a unui caz pe UAT Denta, care trebuia alocat pe UAT Deta.
– Faptul că prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 102/27.08.2021 s-au actualizat anexele 1, 2, 3, 4 ca urmare a modificării incidenței cazurilor, UAT Denta fiind singurul UAT cu privire la care s-au adoptat măsuri suplimentare, fiind trecută de pe Anexa 4 pe Anexa 3, luând în calcul depășirea ratei de incidență de 3/1000 de locuitori comunicată inițial
– Faptul că Hotărârea nr. 102/27.08.2021 nu a produs încă efecte juridice, măsurile adoptate prin aceasta urmând a intra în vigoare la data de 28.08.2021

Urmare a revocării Hotărârii CJSU Timiș nr. 102/27.08.2021, râmân în vigoare prevederile Hotărârii CJSU Timiș nr. 101/26.08.2021 și anexele 1,2,3,4 care fac parte integrantă din aceasta, UAT Denta fiind astfel cuprinsă pe Anexa 4 alături de UAT Găvojdia, anexă cuprinzând localitățile cu rată de incidență de peste 2/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000, se mai arată în comunicat.

Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.