Ripensia speră la primul succes acasă. Cosmin Petruescu, despre umilinţa recentă a...

Ripensia speră la primul succes acasă. Cosmin Petruescu, despre umilinţa recentă a braşovenilor: „Rezultat periculos pentru ei, dar şi pentru noi”

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii revin mâine pe „Electrica” după succesul obţinut în deplasare, scor 2-0 cu nou promovata CSC Şelimbăr. Cosmin Petruescu, „principalul” Ripensiei, speră acum ca elevii săi să obţină şi prima victorie pe teren propriu, după două remize în debutul sezonului. Adversarul pare unul la îndemână, căci în etapa trecută FC Braşov a capitulat în faţa Unirii Slobozia, scor 0-6!

„E un meci deschis oricărui rezultat, dar un meci pe care ni-l dorim foarte mult să-l câştigăm, jucăm acasă, în faţa propriilor suporteri, venim după o deplasare. Avem un moral bun, suntem optimişti. Şi cel puţin calculele hârtiei ne dau pe noi favoriţi în acest meci. Sperăm să respectăm aceste calcule şi să obţinem cele trei puncte, pentru că sunt importante şi ni le dorim foarte mult”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a explicat că umilinţa ardelenilor e cu două tăişuri. Ce-i drept FC Braşov a evoluat contra ialomiţenilor aproape tot meciul în inferioritate numerică.


„Relaxaţi nu suntem cu siguranţă, am avut toată această săptămână la dispoziţie, am avut foarte multe discuţii cu ei. Chiar dacă adversarul nostru vine după un rezultat de 0-6. Dacă vreţi să facem o glumă, un rezultat periculos şi pentru ei, dar şi pentru noi. Din acest punct de vedere am discutat cu ei şi cred că am face o foarte mare greşeală dacă am analiza Braşovul doar prin prisma ultimului rezultat, am avut grijă să le dăm toate informaţiile de care au nevoie pentru a obţine toate cele trei puncte în partida de mâine”, a precizat tehnicianul originar din Lugoj.

Întrebat despre programul mai accesibil al lui „Ripi”, Petruescu a răspuns: „Vedem la sfârşit dacă a fost un program accesibil, dacă echipele cu care am jucat rămân în subsolul clasamentului sau urcă, deocamdată e un început de campionat şi orice rezultat e posibil”.

Sokovic şi Rogac nu fac parte din lot, chiar dacă cel din urmă a reluat pregătirea, nu e 100% fizi. În timp ce Sturzu a fost suspendat două runde după eliminarea de la Avrig, cu Şelimbăr.

„Sper să o ţin tot aşa, să marchez şi mâine, să-mi ajut echipa şi bineînţeles să ajungem cât mai sus. Noi tratăm fiecare meci la fel, am văzut şi eu rezumatul, faptul că au luat roşu destul de repede, faptul acela a fost important, sper să marcăm repede, să ne facem jocul uşor… Trebuie să vină (prima victorie acasă), mai ales că trebuia să o facem mai repede…”, a spus şi Denis Golda, marcatorul golurilor din victoria cu Şelimbări. Atacantul timişorean nu ascunde că şi-ar dori şi el un transfer mai sus în viitorul apropiat: „Fiecare jucător îşi doreşte să ajungă mai sus, mai am un an aici, dacă nu din iarnă, atunci din vară să fac pasul spre Liga I, nu se ştie niciodată…”.

Partida Ripensia – FC Braşov se dispută mâine, pe arena „Electrica”, de la ora 11.00 (netelevizat), în etapa a IV-a a Ligii 2. Roş-galbenii au cinci puncte şi sunt pe 8, braşovenii nou promovaţi (ex-Corona) sunt pe 13 cu 2 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.