Ripensia a câştigat bătălia de la Avrig cu Şelimbăr. Roş-galbenii au marcat...

Ripensia a câştigat bătălia de la Avrig cu Şelimbăr. Roş-galbenii au marcat în inferioritate, nou promovata a ratat un penalty

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a obţinut azi prima victorie stagională. Roş-galbenii s-au impus în deplasare, scor 2-0, în fief-ul nou promovatei CSC Şelimbăr, graţie „dublei” lui Denis Golda. La 1-0, fundaşul Mădălin Sturzu, de la bănăţeni, a văzut direct cartonaşul roşu.

După două remize acasă, „Ripi” a reuşit pe teren străin primul succes al sezonului. Acest meci s-a disputat în oraşul Avrig, căci arena celor din Şelimbăr e în construcţie, având o tribună nouă care a luat contur.

La gazde a evoluat şi ex-timişoreanul Alex Curtean, care a şi ameninţat de la distanţă după zece minute de joc.


După o fază uşor controversată în careul ripensist, oaspeţii au deschis scorul în minutul 38 prin vârful Denis Golda în urma unui contraatac la care Mitrov a fost omul cu assist-ul.

După pauză gazdele s-au avântat mai mult în ofensivă şi puteau profita de eliminarea lui Sturzu din minutul 64, care a comis un fault peste limitele regulamentului într-o zonă „neutră”. Zece minute mai târziu, Golda a profitat de inerţia fundaşilor adverşi, a pătruns din lateral în careu şi a trimis din unghi pe lângă experimentatul Vâtcă şi pentru 2-0!

Gazdele mai puteau spera la egalare, dar penalty-ul obţinut de Cârstean (min. 87) a fost irosit tot de acesta, Rus ghicindu-i intenţia şi respingând în lateral. Pe continuarea fazei Ciocâlteu a trimis în transversală şi la colţul lung alţi jucători ai sibienilor au ratat întâlnirea cu balonul.

După acest succes Ripensia a acumulat cinci puncte după trei etape şi e pe locul 7. Şelimbăr a rămas cu doar trei puncte. Sâmbăta viitoare (ora 11), roş-galbenii primesc vizita Braşovului, care a încasat şase goluri la amiază de la Slobozia, jucând aproape tot meciul cu om în minus.

CSC Șelimbăr: Vâtcă – Câmpean, Vișa, R. Crișan, Tătar, Curtean (cpt.), Rob. Boboc, Ciocâlteu, Antone, Cîrstean, An. Roșu. Antrenor: Eugen Beza.

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Fridrich (72, Vidrăsan) – Coulibaly (cpt.), V. Macrițchii (57, Morariu) – Piftor, Taras (58, Stoi), Mitrov (72, Gladun) – Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.