Ripensia a pierdut cu CSA Steaua în Ghencea. Roş-galbenii, aproape inexistenţi în...

Ripensia a pierdut cu CSA Steaua în Ghencea. Roş-galbenii, aproape inexistenţi în ofensivă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă Ripensia Timişoara

Ripensia Timişoara şi-a încheiat invincibilitatea de luni de zile după eşecul suferit azi pe terenul nou promovatei CSA Steaua în runda a 5-a a Ligii 2. Gazdele s-au impus cu 2-0 prin două goluri marcate în repriza secundă şi după un joc pe care l-au dominat aproape complet.

Deplasarea roş-galbenilor în Ghencea poate fi rezumată astfel: au venit, au făcut poze şi au plecat învinşi. De pe un stadion cum Banatul nici nu poate visa momentan, eventual în nişte schiţe ale politicienilor mai mult sau mai puţin locali.

„Ripi” a oferit totuşi iluzia că nu a venit doar pentru o apărare beton după 20 de minute, atunci când o centrare a găsit capul lui Mitrov la capăt, dar acesta a fost direcţionat exact pe portar. Steliştii nu au impresionat nici ei minute bune. Doar la capitolele posesie şi fizic. Emoţii au fost mai degrabă în prima parte la cornerul din minutul 30, când mingea era să fie scăpată în propria poartă de Ionuţ Rus.

Tabela s-a deblocat în minutul 67. Atunci, Răsdan a marcat cu un şut cu stângul după ce a profitat de preluarea largă în careu a lui Coulibaly şi încercarea nereuşită de degajare a aceluiaşi senegalez.


Pe final, în primul minut al prelungirilor, defensiva echipei pregătită de Cosmin Petruescu a mai fost surprinsă o dată, Buhăescu punând capăt speranţelor timişorene la măcar un punct cu un şut violent din interiorul careului la centrara lui Chipirliu (jucător trecut cândva pe la ACS Poli).

Ripensia a rămas astfel cu şase puncte din cinci meciuri şi ocupă locul 10 în pauza competiţională. Următorul meci va fi pe teren propriu cu Astra.

CSA Steaua: Bălbărău – Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan (77, S. Drăghici), Bărbulescu (cpt., 72, Mihăescu), Băjenaru (72, Buhăescu), E. Pacionel (77, E. Pacionel) – Huiban (57, Enceanu), Chipirliu. Antrenor: Daniel Oprița

Ripensia: I. Rus – Sturzu (66, R. Stoica), Țieranu, Lalic (82, Fridrich), Gladun – Vidrăsan, Coulibaly (cpt., 82, D. Ciurel) – Piftor (66, Morariu), M. Ene, Mitrov (60, Ernest) – Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu

UPDATE

„Victorie meritată a echipei gazdă, o partidă de la care sincer aveam aşteptări mari. În condiţiile în care aveam 13 jocuri consecutive în care nu am pierdut. Chiar şi alcătuirea formaţiei a fost una ofensivă, în care ne-am dorit să punem probleme, dar din păcate la nivel mental în unele momente am fost copleşiţi de atmosfera şi de stadionul în care s-a jucat acest meci. Un început de repriză a doua mai bun al echipei noastre şi un gol primit contrar cursului jocului, o greşeală tehnică în propriul nostru careu… una peste alta le-am spus băieţilor că e o experienţă şi sportivă şi de viaţă, în condiţiile în care foarte mulţi dintre ei au păşit pe un stadion de fotbal de aşa grandoare… condiţii excepţionale pentru fotbal. E o experienţă utilă din care avem cu toţii de învăţat”, a spus după meci Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.