Roxana Iliescu, „sărită” de la conducerea ședințelor Consiliului Local Timișoara. Pe cine...

Roxana Iliescu, „sărită” de la conducerea ședințelor Consiliului Local Timișoara. Pe cine acuză de blat

1
DISTRIBUIȚI

Marți, la ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, ar fi fost rândul consilierului local Pro României, Roxanei Iliescu, care a contestat în repetate rânduri deciziile administrației condusă de Dominic Fritz, să conducă întrunirea. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Deranjată de acest aspect, Roxana Iliescu a vorbit „despre corectitudine și principii la USR+, sau cum se schimbă regulile jocului, în timpul jocului”.

Consilierul local a precizat că încă din 27 iulie 2021, trebuia să se supună la vot nominalizarea sa pentru preluarea președinției ședințelor Consiliului Local Timișoara pe următoarele trei luni.

„S-au răzgândit! Vor să fie președinte tot un userist… Au încercat să-mi fluture pe sub nas Regulamentul CLT și dispozițiile Codului Administrativ, dar au fost în eroare totală.


În Regulament și-n lege se menționează doar durata mandatului de președinte de ședință, care poate fi de maxim trei luni. Înțelegerea verbală a fost ca președinția sa fie preluată în ordinea reprezentării în CLT. Nici poveste de altceva”, a precizat consilierul municipal.

Roxana Iliescu acuză USR PLUS de blat cu PSD. „Interesant este că nu au avut revelația asta cu algoritmii înainte de preluarea președinției de către PSD! De fapt, nu-i interesant, e previzibil! Chiar nu-i înțeleg de ce se supără când le-o trântești că sunt pe blat cu PSD! Eu nu am nicio problemă, ce am de zis, voi continua să zic și în calitate de simplu consilier local! Ei însă au! De la înălțimea puterii, mai mult sau mai puțin iluzorie, ar fi trebuit să știe că o înțelegere verbală, face câteodată cât zece contracte semnate”, a mai adăugat aceasta.

Ședința de ieri a fost condusă de viceprimarul Ruben Lațcău de la USR PLUS, care l-a înlocuit de fapt pe colegul său de partid, consilierul Răzvan Negrișanu.

1 COMENTARIU

  1. Eu, Rodica Militaru, consilier local USRPLUS și membru în comisia de redactare a Regulamentului de funcționare a Consiliului Local Timișoara, repet ce am spus și în ședința de ieri și care spuse, pentru corectitudine, ar fi trebuit consemnate în acest articol: nu a existat nicio înțelegere verbală în comisie, nici nu ar fi putut exista, pentru că nu aveam mandat! CLT ne-a dat, printr-o HCL, mandat doar pentru elaborarea ROF. Doamna Iliescu știe foarte bine asta, dar n-are nicio rezervă să-și prezinte invențiile ca adevăruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.