Baschet SCM Timişoara şi-a reluat pregătirile cu „leii” noi. Dragan Petricevic: „Nu...

Baschet SCM Timişoara şi-a reluat pregătirile cu „leii” noi. Dragan Petricevic: „Nu ne plângem că suntem o secție low-budget”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM Timişoara / Facebook

Baschetbaliştii de la SCM Timişoara s-au relunit azi pentru abordarea stagiunii care va începe în toamnă. Sub comanda lui Dragan Petricevic se află şi jucători noi iar antrenorul alb-violeţilor nu a ascuns că trupa bănăţeană e departe de top la capitolul salarii în Liga Naţională. Chiar şi aşa performanţa va prima iar la capitolul susţinere s-a reuşit aducerea unui sponsor din zona pariurilor sportive.

Timişorenii au strâns rândurile în sala „Constantin Jude”, în intersezon au sosit Edward Petrescu (22 ani), georgianul Revaz Rogava (28 ani), americanul Darrion Strong-Moore (27 de ani) şi bulgarul Igor Lilov. „Este foarte important ca toată lumea să fie sănătoasă, iar suporterii să poată veni la sală să ne susțină. Ne vom antrena tare și vom da totul pe teren pentru a crea o dinamică bună în cadrul echipei, pentru a juca cum dorește antrenorul și pentru a speria echipe cu bugete mai mari decât al nostru”, a spus Lilov. „Am văzut în sezonul trecut, când am jucat în România, că la Timișoara există o chimie bună între jucători. Este un mix între tineri și jucători cu experiență. Vom munci mult pentru a obține rezultate bune în acest sezon”, a precizat Revaz Rogava.

„Am venit să muncesc, să ajut echipa cât de mult pot. Sper să obținem cât mai multe victorii. Știu că voi fi îndrumat de un antrenor foarte bun și că am colegi cu un caracter bun. Am vorbit cu Laszlo Lazar, care mi-a fost coleg un an la Oradea. El mi-a confirmat că aici este un proiect bun, o echipă bună și că Timișoara este locul în care pot progresa mult”, a conchis Edward Petrescu.

Chiar dacă la capitolul buget nu se laudă cu sume ca în trecut, „leii” beneficiază de un nou partener principal – o firmă de pariuri.


Contract semnat astăzi.

„Ca orice nou început, și acesta are o greutate specială, deoarece lotul este schimbat, cu un număr mai mic de jucători înlocuiți decât până acum, lucru pe care ni l-am propus în urmă cu doi ani. Schimbăm din ce în ce mai puțini jucători de la un sezon la altul, ceea ce înseamnă că omogenitatea ar trebui să fie un punct forte al echipei noastre. Bineînțeles, trebuie să adaptăm patru jucători noi la ceea ce vrem să jucăm. Trebuie să înțelegem foarte clar că suntem o echipă cu un buget mediu spre mic comparativ cu alte formații (…) Nu trebuie să ne ascundem nici de faptul că în acest sezon bugetul secției de baschet a fost mult diminuat, este cel mai mic din întregul club, la jumătatea celorlalte secții. În plus, există o limită de salarii și nu am mai putut să ne încadrăm în salariul solicitat de Sherwood Brown. Secția de baschet este una low buget, care știe să gospodărească foarte bine ceea ce are și reușește să obțină sponsorizări. Nu ne plângem că suntem o secție low buget, dar nici nu trebuie să mințim pe cineva că nu suntem. Cantonamentul va fi suportat de un nou sponsor, Ohma, iar Cupa Timișoara va fi susținută de NetBet. Poți construi un lot mai valoros decât precedentele cu mai puțini bani, dar poți și să folosești trei milioane de euro pentru un lot mai puțin valoros. Nu putem spune unde suntem. Per ansamblu, campionatul intern devine tot mai interesant. Constanța, cu doar două victorii în sezonul trecut, va avea un buget peste al nostru și deja semnează jucători din competiții europene mai importante. Asta nu înseamnă pe de altă parte că ei vor juca mai bine. Sunt foarte mulțumit cu lotul pe care îl avem și nu îmi fac probleme, dar asta este realitatea. Echipa din Ploiești, una nou-promovată, se duce cu bugetul peste al nostru și semnează jucători cu salarii mari și de la echipe de top. Sunt echipe care își construiesc loturi respectabile… Sunt foarte încrezător că ne vom atinge obiectivele cu acest buget! Am găsit modalități să alcătuim un lot de care eu sunt mulțumit”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul „leilor”.

Despre programul echipei a vorbit managerul secţiei – Sergiu Paşca, amintindu-se şi de Cupa Timişoara, organizată cu noul partener în perioada 16-18 septembrie: „Încerc să schimb imaginea echipei, să ținem fanii mai aproape de echipă. Sper că vom avea suporteri în tribună. În plan sportiv, îmi doresc ca echipa să evolueze foarte bine și să ne atingem obiectivul, acela de a intra în play-off. Sper totodată să avem o atmosferă bună în cadrul echipei. Echipa va pleca în cantonament la Poiana Brașov în 26 august, de unde va reveni pe 2 septembrie. Avem programat primul turneu amical la Sibiu în 5 și 6 septembrie, iar următorul va fi la Pitești în perioada 9-11 septembrie. Cupa Timișoara NetBet, cu un nou partener, NetBet, o vom organiza între 16 și 18 septembrie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.