SDM va reabilita Calea Buziașului din Timișoara și o va extinde la...

SDM va reabilita Calea Buziașului din Timișoara și o va extinde la patru benzi. Primăria nu a mai organizat licitație

0
DISTRIBUIȚI

Tronsonul de șosea aflat între Calea Buziașului și drumul județean spre Moșnița va fi reabilitat de către Societatea Drumuri Municipale – SDM, aflată în subordinea municipalității. Decizia a fost luată zilele trecute de aleșii locali.

În premieră, contractul a fost încredințat direct firmei primăriei, iar acum vor urma și altele. Încredințarea direct a lucrării a fost idea primarului Dominic Fritz.

Tronsonul de la fabrica AEM până la ieșirea din Timișoara spre Moșnița Nouă beneficiază de un studiu de fezabilitate încă de acum patru ani.

Legătura dintre Calea Buziașului și drumul județean extins la patru benzi bloca desfășurarea fluentă a traficului pe această rută.  Acum, SDM va extinde și această porțiune, de la strada Magnoliei până la ieșirea din oraș.

Extinderea se va face în două etape, acum este prima, va costa 6,7 milioane de lei și va rezolva problema pe o lungime de 387 de metri, cu trotuare și piste de biciclete.


Cea de a doua etapă va continua proiectul până la strada Matei Millo, dar aici sumele aferente sunt mult mai mari, de aproximativ 24 de milioane lei.

„Facem lărgirea la două benzi pe sens și prelungim trotuarele și pistele de biciclete până în Moșnița, astfel încât să ne asigurăm că în momentul în care Consiliul Județean va finaliza investiția în lucru, și noi, primăria, să ne facem partea noastră și să ne asigurăm că nu vor exista multe luni de zile în care vom avea un punct de înghesuială. Costul total al acestei investiții, cu utilități, cu pod peste canalul ANIF, cu extindere la patru benzi, piste, trotuare, ajunge undeva la șapte milioane de lei. Termenul de execuție este de trei luni, dar cred că vor termina mai repede”, a explicat viceprimarul Ruben Lațcău.

Edilul spune că drumarii de la SDM vor putea lucra și noaptea.

„Cu toții am agreat că pentru lucrările care nu necesită investiții mari și la care ne dorim să se lucreze rapid ar fi bine să contractăm servicii direct cu SDM. De-a lungul anilor, în primărie a existat o rezistență pentru încredințări directe, deși există o excepție clară în lege. Într-un final, prin comunicări cu Agenția Națională de Achiziții Publice, am reușit să obținem o adresă prin care se spune clar că putem face acest lucru. Suntem în punctul în care facem prima încredințare directă cu investiție, la SDM. Sper că și în alte cazuri să mai putem face acest lucru”, a mai declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul a spus că vizate sunt și o serie de podețe pe care SDM ar urma să le facă, proiecte care ar exista încă din primul mandat al lui Nicolae Robu, dar „uitate” în acel stadiu de atunci pentru că nicio firmă nu s-a arătat interesată să le facă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.