Situația alarmantă – aproape 150 de școli din Timiș nu au niciun...

Situația alarmantă – aproape 150 de școli din Timiș nu au niciun fel de pază. Câte nu sunt avizate de pompieri

1
DISTRIBUIȚI

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în județ încă există 150 de unități de învățământ din cele aproape 600 existente, care nu au nici pază umană și nici camera video de supraveghere.

„Aceste unități de învățământ sunt din mediul rural.


Nu avem de făcut decât să solicităm sprijinul autorităților locale pentru o intervenție prin prisma infrastructurii școlare. Există un deficit de finanțare a posturilor nedidactice, posturile fiind blocate nu putem angaja paznici. Singura variantă rămâne supravegherea audio-video cu sprijinul autorităților locale sau a consiliului județean”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

O altă problemă o reprezintă lipsa autorizațiilor de incendiu la mai multe școli și grădinițe din Timiș.

Potrivit prefectului Zoltan Nemeth, aceasta este o chestiune de durată pentru că necesită investiții, iar altele nu pot primi autorizație de incendiu din cauza clădirilor în care funcționează. În Timiș sunt 88 de unități de învățământ care nu au autorizație de securitate la incendiu.

De asemenea, în județ există 14 grădinițe, școli gimnaziale și licee care nu au obținut de la DSP autorizația sanitară de funcționare.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, în curs de obținere a avizelor sunt alte 13 unități de învățământ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.