Soluția lui Dominic Fritz ca să nu mai cumpere Colterm certificate pentru...

Soluția lui Dominic Fritz ca să nu mai cumpere Colterm certificate pentru gaze de seră. Despre ce problemă gravă evită dea explicații

1
DISTRIBUIȚI

În urmă cu două luni, primarul declara că municipalitatea va plăti 200.000 de euro pentru ca experți de la Banca Mondială să vină cu un plan de salvare a Colterm. Ieri, Dominic Fritz preciza că e gratis consultanța.

Întrebat cum explică acest lucru, edilul a spus că „plătim acum pentru consultanță pentru că Banca Mondială nu ne dă pe gratis această consultanță, dar dacă urmează să finanțăm un proiect aceste costuri de consultanță vor fi eligibile pentru decontare ulterior, adică vor fi considerate ca și costuri de pregătire a unui proiect finanțat și atunci îi primim înapoi”.

De asemenea, întrebat dacă municipalitatea are bani să achite amenda de aproape 107 milioane de lei încasată de Colterm de la Administrația Fondului de Mediu, Dominic Fritz a răspuns sec: „amenda momentan este contestată în instanță, este suspendată și vom vedea ce se întâmplă în acest proces”.


Primarul nu a spus niciun cuvânt despre banii care trebuie alocați pentru cumpărarea certificatelor care nu au fost achiziționate și pentru care s-a primit uriașa amendă, rămânând obligatorie cumpărarea acestora.

Ca să evite în viitor plata certificatelor pentru gaze de seră, primarul spune că va trece de pe cărbune pe gaz compania de termoficare. „Tocmai de aceea facem ce nu s-a făcut în anii trecuți, noi ne pregătim pentru această iarnă să nu mai ardem cărbune tocmai pentru că folosim prețul acestor certificate care probabil se va dubla. Colterm va funcționa preponderent pe gaz și nu va mai cădea în această capcană că este ieftin cărbunele pentru că nu este tocmai din cauza certificatelor de fapt sunt o sursă de energie foarte scumpă”, ne-a spus primarul Timișoarei. Conform legislației în vigoare, Colterm va trebui să achiziționeze certificate și în cazul consumului de gaz metan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.