Spectacole-lectură la FEST – FDR 2021 Timișoara

Spectacole-lectură la FEST – FDR 2021 Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1482988358">

Una din etapele ediției FEST-FDR 2021, cel mai important festival al dramaturgiei românești contemporane, organizat în ultimul deceniu de teatrul național timișorean, este Concursul Național de Dramaturgie.

Patru din cele 30 de texte înscrise în concurs la ediția din acest an au fost selectate de juriul alcătuit din prof. univ. Nicolae Mandea, teatrologul Călin Ciobotari consultantul artistic al teatrului timișorean, Codruța Popov, și vor intra în etapa următoare, care se va desfășura între 28 august și 5 septembrie.

„Stockholm” de Ana-Sorina Corneanu, „Noul profet” și „Medeea: Furie” de Radu Popescu și „Copiii nopții” de Radu Andrei sunt textele pe care patru echipe alcătuite din autor, regizor și actori ai teatrului național le vor analiza și interpreta în cadrul atelierelor Concursului Național de Dramaturgie, demersul finalizându-se cu o serie de spectacole-lectură prezentate publicului în cadrul Teatrului-lectură care va avea loc în Parcul Civic, în vecinătatea Sălii 2, în fiecare zi între 2 și 5 septembrie, de la ora 11.00.

La Teatrul-lectură, spectatorii vor avea posibilitatea să intervină și să contribuie la forma finală a textelor, care vor fi publicate într-un volum ce va fi lansat în cursul lunii noiembrie.

Acțiunea este parte a traseului „Vocile Orașului” și urmărește implicarea cetățenilor în acest proiect, cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.