SCM Rugby Timişoara va juca finala Cupei României! „Leii” au învins dramatic...

SCM Rugby Timişoara va juca finala Cupei României! „Leii” au învins dramatic Steaua în Ghencea

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ahivă / Facebook SCM Rugby Timisoara -oficial

SCM Timişoara şi-a asigurat azi locul în ultimul act, unde o va întâlni pe rivala din Baia Mare. Câştigarea semifinalei cu Steaua Bucureşti, în deplasare, părea o misiune aproape imposibilă după eliminarea devreme dictată la Tevita Manumua. Totuşi, elevii lui Vali Calafeteanu au reuşit un joc tactic excelent şi s-au impus practic prin transformarea mai multor lovituri de pedeapsă. 18-16 a fost scorul final în favoarea bănăţenilor.

Plai a ratat în minutul 12 o lovitură de pedeapsă pentru stelişti, care apoi au beneficiat şi de un om în plus. Din minutul 23, când Tevita Manumua a fost sancţionat cu roşu direct deşi arbitrul video a fost auzit la TV spunând că lovitura aplicată cu cotul nu avea intensitate mare.


Chiar şi aşa, cinci minute mai târziu Vlaicu a deschis scorul dintr-o penalitate. Şi tot el a stabilit scorul pauzei: 0-6, după ce ratase o altă execuţie similară.

Repriza secundă a fost începută cu egalitate numerică temporară, căci Boboc văzuse un „galben” în minutul 40. Culmea, a fost rândul gazdelor să revină în aceste condiţii pe tabelă. Ex-bănăţeanul Vaovasa a pătruns central şi a marcat singurul eseu al întâlnirii. Iar Plai a transformat pentru 7-6 (min. 46). La trei minute distanţă Bârdaşu (Steaua) a fost iertat de cartonaş, dar Vlaicu, de la mare distanţă a punctat pentru 7-9 şi apoi pentru 7-12, tot din lovitură de pedeapsă. Steaua a replicat printr-o procedură similară şi apoi a trecut pe plus după ce Ratu Taniela a fructificat o fază la care s-a dictat o nouă eliminare temporară, la SCM de această dată. La 13-12 (70) Doroftei de la gazde a văzut şi el „galben” şi orice era posibil pe final. A urmat o nouă lovitură de pedeapsă marca Jipa pentru 13-15. Vaovasa a fost sancţionat şi el cu o eliminare temporară. Iar Ratu Taniela a făcut 16-15, tot din fază fixă, cu doar câteva minute rămase din meci. Roş-albaştrii au fost până la urmă doborâţi în ultimul minut de execuţia aceluiaşi Jipa şi timişorenii vor participa în actul final.

SCM Timişoara: Chiriac, Rădoi, Mosese, D. Lazăr, Popârlan, Morrell, Neculau, Saukuru, Rupanu, Fl. Vlaicu, Shennan, Khvicha, Manumua, Conache, Tiqe, Sabău. Rezerve: Sikote, L. Nica, Mureşan, Holoia, A. Conache, Jipa, Şteţco. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.