Telenovela terenurilor pentru tinerii din Timișoara se apropie de sfârșit. Anunțul viceprimarului...

Telenovela terenurilor pentru tinerii din Timișoara se apropie de sfârșit. Anunțul viceprimarului Cosmin Tabără

1
DISTRIBUIȚI

 

Proiectul de hotărâre privind acordarea de terenuri tinerilor de până la 35 de ani în baza Legii 15/2003 pentru construcția unor case în Timișoara este pregătit, conform viceprimarului Cosmin Tabără.

Edilul ne-a declarat că documentația nu a intrat pe ordinea de zi la ultima ședință a Consiliului Local Timișoara din cauză că au fost prea multe puncte suplimentare.


Tabără vrea ca aleșii locali să studieze cu atenția referatul și să voteze în cunoștință de cauză.

„Este un proiect greu, știu că acești tineri au așteptat ani de zile, dar pot să mai aștepte o lună de zile, chiar dacă le-am promis că în iunie-iulie va fi gata. Probabil că sfârșitul lunii august sau luna septembrie ne va regăsi cu proiectul în consiliul local”, ne-a spus Tabără.

Viceprimarul liberal spune că beneficiarii terenuri sunt, potrivit legii, tineri cu vârsta între 18 și 35 de ani.

„Și cei care au depășit vârsta de 35 de ani, dar au sentințe judecătorești, suspendăm pentru ceilalți pentru o perioadă până se rezolvă în instanță pentru că nu putem folosi soluțiile instanței ca izvor de drept și vedem procesele în care este angrenat fostul primar și nu este doar de asumare a mea. Până la mine, trebuie să-și asume un întreg aparat acest proiect și sigur că au rețineri. De asemenea, este interpretarea în lege, eu o interpretez că și cei care au depășit 35 de ani pot să primească aceste parcele dacă au depus cerere în termen, până la 35 de ani. Din punctul meu de vedere, legea spune că doar cei care au dobândit proprietăți după 35 de ani nu mai îndeplinesc condițiile”, ne-a declarat viceprimarul Timișoarei.

Cosmin Tabără a mai declarat că pe lista de așteptare pentru Legea 15 sunt peste 200 de persoane, însă municipalitatea are doar 128 de parcele disponibile, la ieșire din Timișoara, după pod, spre Săcălaz.

1 COMENTARIU

  1. Se schimba listele,se așteaptă șpăgile ..tineri PN-isti vor fi “transformați “ in usr-isti.. Nu e asa ușor. Doar nu credeați ca vor primi niște tineri oarecare terenurile. Heil Fritz !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.