Timișoreni amendați fie pentru că nu purtau masca, fie pentru că încălcau...

Timișoreni amendați fie pentru că nu purtau masca, fie pentru că încălcau legislația rutieră

0
DISTRIBUIȚI

În intervalul orar 14.00-22.00, ieri, agenți din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Polițiștii au legitimat 84 de persoane, au verificat 48 de societăți comerciale și au controlat 50 de autoturisme.

Ei au dat 47 de amenzi, în valoare totală de 15.685 de lei, dintre care 11 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 33 la O.U.G. 195/2002R pentru încălcarea unor norme la regimul rutier și cinci la Legea 55/2020, pentru nepurtarea măștii sanitare în magazine.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, trei permise de conducere.

Tot ieri, însă în intervalul orar 07.00-12.00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.

Astfel, au fost legitimate 167 de persoane, verificate 83 de autovehicule și aplicate 40 de amenzi la O.U.G.


195/2002R pentru încălcarea unor norme la regimul rutier, în valoare de 6.598 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, unul la traversarea drumului prin loc permis și unul pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului.

„Pe raza județului Timiș, în primele șase luni ale anului 2021 au avut loc patru accidente rutiere soldate cu patru persoane rănite grav, comparativ cu perioada similară a anului trecut când s-au produs 12 accidente de circulație soldate cu o persoană decedată și 11 rănite grav. Desi cifrele sunt pe scara descendentă, noi recomandăm în continuare tuturor participanților la trafic să manifeste o atenție deosebită în trafic, pentru a putea preveni producerea evenimentelor rutiere”, au transmis, vineri, reprezentanții IPJ Timiș.

Politiștii vor fi la datorie și vor fi efectuate acțiuni pe principalele artere din județul Timiș pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.