Un șofer care a trecut calea ferată la Giroc „pe roșu”, lăsat...

Un șofer care a trecut calea ferată la Giroc „pe roșu”, lăsat pieton de polițiști

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-326553650">

Astăzi, între orele 17:00 și 19:00, polițiștii Biroului Rutier și cei de la Serviciul Transporturi Timiș au fost cu ochii pe trecerea la nivel cu calea ferată din Giroc.

Cei de la IPJ spun că astfel de acțiuni sunt pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării de către participanții la trafic a reglementărilor în vigoare.

În cele două ore, polițiștii au controlat 31 de autovehicule și au reținut un permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau în funcțiune.

„Activitatea a avut drept scop conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Aceștia reamintesc că la trecerea la nivel cu calea ferată șoferul este obligat să circule cu viteză redusă și să se asigure că nu se apropie un tren.

Conducătorul poate traversa calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere doar dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadență lentă este în funcțiune.

Potrivit legii, șoferul este obligat să oprească atunci când: barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare; semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune și când întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute mai sus sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.