Unul dintre întemeietorii festivalului de jazz de la Gărâna își lansează primul...

Unul dintre întemeietorii festivalului de jazz de la Gărâna își lansează primul album de autor la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Puba Hromadka , unul din întemeietorii festivalului internațional de jazz de la Gărâna, lansează primul său album de autor la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare marți 7 septembrie, de la ora 18, la Casa Artelor din Timișoara.

Component al formaților Clasic XX și Gramophon, artistul a fugit din țara noastră în 1977 în Germania și după 1989 a deschis în orașul nostru clubul de jazz Pod 16.

„Chiar și cu această complicate perioadă de pandemie am reușit să finalizez acest album, după cum am promis publicului la festivalul de jazz de la Gărâna în 2018. Discul s-a născut pentru că nu am vrut să particip la un festival de jazz cântând strandarde. M-am apucat vara , la Brebu să compun… a ieșt o piesă, două… până la urmă au fost opt… exact pentru un CD“, spune artistul.

Pe numele său adevărat Georg Hromadka, artistul a înregistrat primul său album de autor alături de Nicolas Simion (sax), Paul Weiner (pian) și Decebal Bădilă (bass) în luna noiembrie a anului trecut, iar designul graphic al albumului este realizat de Valeriu Sepi.


Fotografiile care însoțesc CD-ul au fost realizate de regretatul Liviu Tulbure și Dan Stănescu, iar aranjamentele au fost realizate de Puba Hormadka și Paul Weiner. Albumul conține piesele „From Brebu to Gărâna”, „Lonely Lady”, „Alongside the devil”, „In Vain”, „Going good”, „Nostalgia”, „Fireside Dreams Without a Trace” și „From Gărâna to Brebu”.

„ De mic m-a luat tata la Filarmonică, în fiecare duminică la concerte, încă din 1958 când s-a angajat ca trombonist. Deja la patru ani am fost pe scenă la grădina de vară CFR, unde el cânta la Big Band. Eu fiind foarte neastâmpărat fugeam prin locație, deranjam, făceam numai prostii… M-a luat pe scenă între el și Puiu Bodea la tobe și mi-au dat în mână ba claves, ba maracas (n.n. – instrumente de percuție) și eu băteam ceva… se pare că bine, am știut să mă adaptez fără probleme. Și acum îmi aduc aminte de repertoriu …In the Mood, Bei mir bist du Schoen, Chatanooga Choo Choo, Moonlight Seranade, Perdido… eram tare mândru. Am început muzica la pian, după care am făcut clarinet. Dupa un accident cu bicicletă chiar în fața bisericii din Küttl, m-am apucat de percuție“, ne-a declarat Puba Hromadka, despre începuturile sale muzicale, în cadrul unui interviu pe care-l puteți citi în întregime aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.