Ușa biroului lui Culiță Chiș din Primăria Timișoara, ”sigilată” cu un lacăt....

Ușa biroului lui Culiță Chiș din Primăria Timișoara, ”sigilată” cu un lacăt. Cum explică decizia viceprimarul Ruben Lațcău UPDATE 1 Poliția a ridicat amprente

2
DISTRIBUIȚI

Războiul dintre administrația Dominic Fritz și angajații nemulțumiți de noua organigramă a trecut la un nou nivel. Vă reamintim că Tribunalul Timiș a decis suspendarea hotărârii de consiliu local prin care a fost aprobată noua organigramă până la judecarea pe fond a cazului. De asemenea, s-au suspendat toate procedurile de organizare a concursurilor de ocupare a funcțiilor din noua schemă de personal a Primăriei Timișoara. Printre cei care au contestat noua organigramă este și Culiță Chiș, cel care a condus Direcția Tehnică.

De ieri, pe ușa de la intrarea în biroul lui Culiță Chiș a apărut suplimentar un lacăt care a ”sigilat” ușa de termopan. Nimeni din Direcția Tehnică nu a fost informat despre această manevră.

Contactat de PRESSALERT.ro, viceprimarul Ruben Lațcău, cel care are în subordine și direcția lui Chiș, a venit cu explicații care pe alocuri se bat cap în cap. În primă fază, Lațcău a susținut că este vorba despre ”o încercare de schimbare a yalei. Domnul Culiță nu a mai fost pe la birou de multă vreme. Chiar i-am scris un sms, astăzi că am încercat să dau de el și ieri și nu răspunde. Teoretic, ar trebui să fie la lucru. Nici săptămâna trecută nu a fost la lucru. De când s-a dat organigrama nu cred că a fost două zile la birou. Tot vine cu concedii medicale, de odihnă, tot găsește scuze prin care să se scoată. Acuma, aștept și eu să mă întâlnesc cu el să vorbesc față-n față. Din păcate, nu știu cu ce se ocupă, sincer”.

Întrebat ce este cu lacătul de pe ușă, viceprimarul a explicat că ”nu a fost un lacăt ca să nu-i permită lui accesul, dar el nu vine la birou. Nu e niciun lacăt. Eu vreau să facem o redistribuire a spațiilor pe care le avem în primărie pentru că avem situații, ca la dezvoltare, unde avem 20 de persoane într-un birou de 20 de metri pătrați și avem situații în care un om stă într-un birou de 15 metri pătrați și nu este echitabil.


Sunt de acord ca fiecare director de direcție să aibă biroul lui individual, ar fi ideal, dar nu suntem în situația asta. Indiferent de organigramă, dinainte voiam să fac această reorganizare.  S-a pus o încuietoare pentru că dânsul nu a fost la birou de o lună de zile. Am vrut să mă văd cu el să facem niște predări. Dacă nu vine, o să-l pun absent și o să spună că-l discriminez. Nu mi se pare de bun simț să nu vii cu săptămânile la birou și să aduci concedii medicale ba de la medicul de familie, ba de la medicul specialist”.

La final, Ruben Lațcău a explicat că ”nu știu dacă s-a schimbat încuietoarea. Acesta este procesul, de a schimba încuietoarea pentru că la ușa aia, din câte am înțeles eu, eu am cerut un raport de la cei de la administrativ referitor la încăperi și mi-au spus că în primărie sunt două încăperi în primărie de la care nu au încuietori și nici primarii nu au încuietori. Una din încăperi este biroul domnului Culiță unde doar el are cartelă, nimeni din instituția asta nu are. Nu este norma ca administrativul sau portarii să aibă cheie la fiecare ușă. Și la ușa mea și la ușa primarului au, e absolut normal. Mai ales că a vehiculat prin primărie că are în birou documente clasificate ceea ce nu este adevărat. Nu are nicio legătură cu dânsul în mod particular, doar pentru că este la fel de special pentru că are un birou la care doar el are cartelă și nu vine de două luni la birou să vorbească cineva cu el. Asta e singura situație specială”.

UPDATE 1 Poliția a început o anchetă în acest caz după ce a fost depusă o plângere penală. O echipă de criminaliști a fost, în această după amiază, la Primăria Timișoara și a ridicat amprente de pe ușa care a fost ”sigilată” cu lacăt. Urmează să se facă audieri pentru a se stabili condițiile în care a apărut lacătul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.