Viceprimarul Lațcău: „În locul arborilor tăiați de pe Calea Bogdăneștilor vom planta...

Viceprimarul Lațcău: „În locul arborilor tăiați de pe Calea Bogdăneștilor vom planta 336 de arbori care au atins maturitatea, și nu bețe”

0
DISTRIBUIȚI

Au fost tăiați copaci pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor, dar o parte au fost relocați. Alți aproape 350 vor fi plantanți în loc.

În luna aprilie, viceprimarul Ruben Lațcău prezenta imagini cu arborii de pe Calea Bogdăneștilor pe care primăria i-a relocat cu tot cu rădăcini și balot de pământ din calea dezvoltării bulevardului.

„Am știut de atunci și v-am transmis cu părere de rău că nu îi vom putea salva pe toți.


În locul celor tăiați vom planta 336 de arbori care au atins maturitatea, și nu bețe. Nu doar atât, dar chiar dacă proiectul preluat prevedea ca toți cei 159 de arbori să fie tăiați, am reușit să îi salvăm pe cei mai importanți din punct de vedere dendrologic”, a precizat edilul.

Acesta explică pașii urmați pentru ca arborii să fie salvați.

„Am obținut toate avizele necesare de la Ministerul Mediului, intern din primărie, și de la Agenția Națională de Mediu (ANM). Împreună cu specialiștii de la Asociația Peisagiștilor din România (ASOP) am identificat arborii valoroși din punct de vedere dendrologic (prunii și corcodușii nu pot fi mutați). Pentru unul dintre acești arbori, un tei de 12 metri, am vorbit și am făcut rost de macaraua necesara pentru mutare și apoi transplantare – o macara de 18 tone. Am fost pe șantier de multiple ori pe parcursul ultimelor luni și în special în momentul relocării, ca să mă asigur de calitatea lucrărilor, și am primit toate asigurările necesare de la constructor. Acel tei poartă o amintire frumoasă a unui concetățean care l-a plantat în ziua în care s-a născut fiica lui”, a spus viceprimarul Timișoarei.

„Țin la umbra de care să mă pot bucura în timpul verii, și vom face totul ca în viitor să nu-și mai piardă Timișoara din coroana verde, chiar dacă doar temporar. Și tocmai pentru a păstra spiritul verde al orașului vom crește suprafața verde de pe Bogdăneștilor de la cei 1.000 mp la 10.000 mp, iar tramvaiul va circula pe trame înierbate”, a mai precizat Ruben Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.