Weekend cu voie bună și bucate gustoase în vestul țării: târg traditional...

Weekend cu voie bună și bucate gustoase în vestul țării: târg traditional și festival dedicat plăcintelor pădurenești

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-738390313">

Satul hunedorean Poiana Răchițelii (comuna Cerbăl) din Ținutul Pădurenilor, aflat în Munții Poiana Ruscă, este gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Plăcintelor Pădurenești, care va avea loc în 7 și 8 august, în centrul localității.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle ce este un „Țuhoni”, și secretele vestitelor  plăcinte pădurenești, pregătite de gospodinele locului, să se delecteze cu o tocană vânătorească a cărei pregătire începe la miezul nopții și cu țuica pădurenească. Iubitorii de câtec și joc vor putea participa, în prima zi a festivalului, la nedeea tradițională pădurenească, alături de Georgiana Vița și formația Timișul, iar în cea de-a doua zi, după Sfânta Liturghie la biserica din localitate, va avea loc o demonstrație de legat snopii de grâu și un concurs de cosit în brazdă, o paradă a costumelor tradiționale ale pădurenilor și un brâu pădurenesc pe care îl pot juca toți amatorii. După un moment gastronomic și un concurs al „mâncăilor” de plăcinte, va urma un spectacol folcloric care va începe la ora 14,15. Cei care doresc să facă și puțină mișcare, se pot plimba prin rezervația naturală a codrilor seculari de pe Valea Dobrișoarei și Prisloapei, care se întinde pe aproape 140 de hectare.

Tot în 7 și 8 august, pe platoul aflat în fața consiliului județean din Arad, va avea loc cea de-a treia ediție a târgului „Produs în Arad”, care reunește producătorii locali din județ pentru a-i ajuta să găsească o piață de desfacere pentru produsele lor. Pe lângă cei peste 40 de producători locali care și-au anunțat prezența – legumicultori, fermieri, meșteri populari – vor avea loc spectacole de marionete, concerte și spectacole folclorice.

Surse foto: Asociația Pădurenilor, actualitati-arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.