Zeci de migranți adunați de autorități de pe străzile Timișoarei

Zeci de migranți adunați de autorități de pe străzile Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Poliţişti de frontieră, de la IPJ și Imigrări Timiş, precum și jandarmi au pornit la începutul săptămânii în căutarea migranților care-și fac veacul pe străzile Timișoarei.

Oamenii legii au găsit în total 82 de migranți afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia provin din Afganistan, Irak, Iran şi India și au vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani.


Majoritatea aveau documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar nu îşi justificau prezenţa în Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

„Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente în Timişoara deţin documente legale de şedere. Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile”, a precizat subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.