Pensii obținute ilegal de zeci de persoane, în Timiș. Un bărbat, acuzat...

Pensii obținute ilegal de zeci de persoane, în Timiș. Un bărbat, acuzat de săvârșirea a peste 100 de infracțiuni

1
DISTRIBUIȚI
Un bărbat a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara fiind acuzat că a pus la cale un adevărat mecanism de fraudare a Casei Județene de Pensii Timiș. Inculpatul este acuzat de săvârșirea a 33 de infracţiuni de complicitate la înșelăciune, 2 infracțiuni de complicitate la tentativă la înșelăciune și 79 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii au stabilit că ”în intervalul 20.10.2015 – 18.05.2020, inculpatul a ajutat un număr de 35 de persoane să depună la Casa Județeană de Pensii Timiș cereri de pensionare, în urma cărora au fost emise decizii de pensionare, fiind stabilite diferite sume de bani cu titlu de pensie, după ce în prealabil le-a ajutat pe acestea să își stabilească scriptic domiciliul pe raza județului Timiș în perioada în care au depus cererile de pensionare, pentru a putea fi depuse la Casa Județeană de Pensii Timiș, folosind în acest sens adeverințe falsificate de inculpat prin care s-a atestat în mod nereal că respectivele persoane au avut vechime în muncă, respectiv s-a atestat în mod nereal că au fost angajați ai unor societăți, inducând astfel în eroare Casa Județeană de Pensii Timiș, cu scopul de a obține sume de bani cu titlu de pensii în mod injust”.
Prejudiciul total a fost stabilit la 722.448 lei, o parte fiind recuperat în timpul anchetei
prin restituirea sumelor de bani încasate cu titlu de pensie în mod ilegal de către beneficiarii acestora către Casa Județeană de Pensii Timiș.


Anchetatorii au anunțat că se fac și alte cerecetări deoarece există și alte persoane au obținut pensii ilegale.

1 COMENTARIU

  1. „inducând astfel în eroare Casa Județeană de Pensii Timiș” – minciuni de kakat. au fost mituiti angajatii casei de pensii. restul sunt povesti pentru idioti, sa nu sara prostimea la gatul „guvernantilor”. altfel te cauta aia de la casa de pensii si in kur cu birocratia lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.