Zeci de pietoni, amendați de Poliția Rutieră în Timișoara

Zeci de pietoni, amendați de Poliția Rutieră în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara împreună cu lucrători ai Secțiilor Urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au dat, ieri, peste 100 de amenzi.

În intervalele orare 07.00-12.00 și 17.00-20.00, aceștia au desfășurat o acțiune în oraș pentru prevenirea accidentelor rutiere, vizată fiind de această dată în special indisciplina pietonilor.

Au fost legitimate 167 de persoane, verificate 83 de autovehicule și aplicate 108 amenzi, în valoare de 12.672 de lei.


Au fost sancționați contravențional 64 de pietoni.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, șase permise, dintre care patru pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului.

„Aceste activități vor continua zilnic, deoarece prevenirea ocupă un rol important în scăderea numărului accidentelor”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Tot ieri, dar în intervalul orar 16.00-22.00, agenți din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au desfășurat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

Au fost legitimate 98 de persoane, verificate 44 de societăți comerciale și controlate 42 de autoturisme.

Polițiștii au dat 53 de amenzi, în valoare totală de 9.005 lei. Zece sunt la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 34 la O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și alte cinci la Legea 55/2020 pentru nepurtarea măștii în spații publice închise.

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și  au retras un certificat de înmatriculare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.