Zeci de voluntari au participat la a doua etapă a proiectului „Hai...

Zeci de voluntari au participat la a doua etapă a proiectului „Hai la Rudăria”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1700932831">

În ciuda caniculei, sfârșitul săptămânii trecute a adunat peste 50 de voluntari în comuna cărășeană  Eftimie Murgu, pentru a duce la bun sfârșit cea de-a doua etapă a ambițiosului proiect „Hai la Rudăria”, menit să restaureze, să conserve și să pună în valoare valorosul complex mulinologic din localitate.

În această etapă, sarcina voluntarilor a fost aceea de a marca și amenaja traseul celor 22 de mori, în special a celor ascunse printre casele din vatra satului, pentru ca și acestea să poată fi accesibile turiștilor. S-au făcut totodată eforturi pentru punerea în funcțiune a morii din Țarina, care nu mai funcționează de ani de zile. Drumul care duce către moară a fost defrișat de vegetație, a fost construită o punte peste pârâul Ilochii, a fost reparat stăvilarul și a fost curățat canalul de aducțiune. Primarul Reșiței, Nelu Popa, și-a ținut promisiunea făcută în urmă cu două luni și a procurat șindrila de gorun necesară pentru înlocuirea acoperișului degradat de la  moara Vlagioanea, s-au pietruit zonele din jurul a două mori și s-a defrișat traseul către acestea.

Amenajări au fost făcute și la morile din Cheile Rudăriei, mai ales la moara Batolea. A început tototdată marcarea traseului morilor, urmând ca în cea de-a treia etapă – ultima – să fie instalate indicatoare și hărți pentru turiști. Efortul voluntarilor a fost sprijinit atât de administrația comunală cât și de localnici, care i-au găzduit în cele trei zile pe cei care au pus umărul la valorificarea patrimoniului comunei. Cea de-a treia etapă va avea loc în luna septembrie, când va fi inaugurat noul traseu, cu ghidaj. Proiectul, odată finalizat, dorește a fi începutul unei noi etape pentru turismul local, menit să atragă un număr tot mai mare de vizitatori.

Sursa foto: Acasă în Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.