ACS Poli a fost exclusă din Liga 3 după neprezentările în serie...

ACS Poli a fost exclusă din Liga 3 după neprezentările în serie din startul sezonului

0
DISTRIBUIȚI

teren fotbal

ACS Poli Timişoara pare că a ajuns la capătul drumului. Echipa startată de autorităţile locale şi judeţene în anul 2012 a fost exclusă oficial din Liga 3 şi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic după neprezentările din startul stagiunii 2021-22.

ACS Poli nu a jucat niciunul dintre cele meciuri programate în campionatul Ligii 3, Seria a 8-a. Echipa aflată în insolvenţă s-a „bucurat” de o amânare, pe care nu a putut însă să o onoreze şi prin urmare, cu două meciuri nejucate, urma excluderea.

Departamentul de competiţii al FRF s-a sesizat şi a decis: „În baza art.


79/1 și 2 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționarea cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Frontiera 2004 Curtici) și i se aplică penalizate sportivă de 2000 lei. / În baza art. 79/14/1 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”.

Pentru ACS Poli asta ar însemna să activeze în ediţia următoare a Campionatului Municipal Timişoara (Liga a VI-a) organizată de AJF Timiş. Desigur dacă ar fi posibilă continuarea activităţii, căci pe 30 septembrie e următorul termen la tribunal în privinţa reorganizării ori falimentului. Clubul invoca un „litigiu la FIFA” prin care dorea să reprogrameze jocuri şi să continue în eşalonul terţ. Desigur şi decizia curentă a FRF se poate contesta, cert e că de data aceasta ACS Poli nu a fost programată nici pentru jocul din runda a 4-a cu Dumbrăviţa, după ce i-a fost anulată şi deplasarea la Periam. Aşadar campionatul se va disputa fără participarea echipei timişorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.