Administrația Fritz nu se grăbește, iar prețul certificatelor CO2 pentru Colterm a...

Administrația Fritz nu se grăbește, iar prețul certificatelor CO2 pentru Colterm a mai crescut cu două milioane de euro

1
DISTRIBUIȚI

În timp ce prețul gazului și al energiei electrice a atins maxime istorice, iată că și celebrele deja certificate CO2 (celebre de când cu amețitoarea amendă încasată de Colterm în luna mai, în valoare de 21 milioane de euro pentru neachiziționarea certificatelor de CO2 aferente anului 2020) au înregistrat o nouă creștere, ajungând la 63 euro/ tCO2, a anunțat consilierul municipal Roxana Iliescu de la Pro România. În luna mai, certificatele se tranzacționau pe bursă la prețul de 53 euro/tCO2.

Vă reamintim că administrația condusă de Dominic Fritz nu a convocat AGA pentru a discuta achiziționarea certificatelor înainte de termenul limită după ce a amânat dezbaterea subiectului, amenda primită de Colterm de la Administrația Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor fiind de 106.893.467 lei.

„Cu alte cuvinte, hocus pocus, din mai și până în prezent, Colterm s-a mai îndatorat cu doar două milioane de euro. Pentru conformare pe anul 2020, chiar dacă a fost amendată, societatea are obligația să achiziționeze 200.000 de certificate, doar pe 2020. În plus, trebuie achiziționate cele care îi vor fi imputate pe anul 2021, termenul scadent pentru toate fiind 30 aprilie 2022”, a precizat Roxana Iliescu.

Consilierul local reamintește că în 16 august a formulat o Convocare pentru data de 24 august cu mai multe puncte pe ordinea de zi, la punctul 5 solicitând și un Raport din partea Consiliului de Administrație privitor la demersurile făcute ori strategia pe care o au în vederea achiziționării acestor certificate.

Din păcate, colegii săi consilieri locali au manifestat un dezinteres total.

„S-a făcut în schimb o altă Convocare pentru 17 septembrie cu o altă ordine de zi.


Așa o bătaie de joc rar mi-a fost dat să văd… noroc că expiră mandatul membrilor CA în 20 septembrie, că altfel nici pe asta n-o aveam! Deci, pe ordinea de zi propusă de mințile luminate din primărie, veți constata că principala lor preocupare sunt funcțiile, numirile din CA, funcția de director general și toate celelalte conform noii Organigrame adoptate! Nimic legat de achiziționarea Certificatelor de CO2, de Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019 și cel aferent anului 2021 etc.”, a mai precizat consilierul Roxana Iliescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.