Alin Nica despre alianța locală PNL – USR PLUS: „Răutatea și reaua...

Alin Nica despre alianța locală PNL – USR PLUS: „Răutatea și reaua credință nu există la CJT, cum am văzut la Primăria Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Alianța dintre PNL și USR PLUS a eșuat la nivel național, iar la nivel local „scârțâie” de mai multă vreme.

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, ieri, că după cele două congrese ale USR PLUS și PNL, când el crede că apele se vor liniști, ar exista o posibilitate de reconciliere cu „actualii foști parteneri, dar pe alte poziții”.

„Nu vom mai fi de acord să cedăm Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene. Cred că aceste poziții cheie din Guvern vor fi clar un subiect de discuții. Cealaltă variantă este ca PNL să continue guvernarea cu un guvern minoritar. Varianta unui guvern minoritar ar putea fi viabilă cel mult șase luni. Sper ca lunile care vor urma să dea încredere oamenilor de afaceri că România nu este un etern tărâm de dispute politice”, a spus Alin Nica.

Președintele PNL Timiș este mulțumit de alianța cu USR PLUS la consiliul județean, însă la Primăria Timișoara lucrurile stau cu totul altfel.

„La nivel local, sunt mulțumit de colaborarea excelentă cu vicepreședintele CJT, Cristian Moș, e un excelent partener de alianță, ne consultăm la fiecare proiect.


Acest lucru nu se întâmplă și la Primăria Timișoara. Evident că punem acest lucru pe seama experienței politice și administrative, care este zero la colegii noștri. Trebuie să înțeleagă că, de unii singuri, nu vor putea și noi suntem aici să îi ajutăm. Dacă vor să ia această mână întinsă cu bună credință, bine, dacă nu noi ne asumăm”, a spus Alin Nica.

Președintele PNL Timiș a spus că s-ar fi așteptat să avanseze mult mai rapid lucrările de infrastructură în Timiș cu Cătălin Drulă în fruntea Ministerului Transporturilor.

„Dacă aveam un ministru al Transporturilor se ocupa de centura de sud, autostrada Timișoara – Belgrad, descărcarea de la Sânandrei, unde dorim accelerarea acestor proiecte. Pentru autostrada Timișoara – Belgrad, eu aș urgenta aprobarea traseului. Dacă eram în locul domnului Drulă, aș fi inclus în acest proiect (n.r. – autostrada Timișoara – Belgrad,) realizarea unei centuri de vest a Timișoarei, o centură la rang de autostradă”, a precizat Alin Nica.

Acesta a mai fost de părere că „răutatea și reaua credință nu există la CJT, cum am văzut la Primăria Timișoara”.

Pus în situația de a da exemple în acest sens, Alin Nica a evitat răspunsul: „nu aș da exemple concrete pentru că trebuie să păstrăm o oarecare aparență față de colegii noștri”.

Ultima întâlnire cu primarul Dominic Fritz a fost în iulie, iar următoarea va avea loc săptămâna viitoare.

„Protocolul dintre PNL și USR PLUS există sub forma unei înțelegeri verbale, doar eu l-am semnat. E o alianță punctuală în CLT și CJT. Dacă nu te înțelegi cu cineva, pot să fie o sută de protocoale. Dacă te înțelegi cu cineva o poți face din priviri”, a punctat Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.