Artiștii timișoreni expun în Italia. Facultatea de Arte şi Design din cadrul...

Artiștii timișoreni expun în Italia. Facultatea de Arte şi Design din cadrul UVT a deschis la Roma expoziția „Ricorrenze / Recurențe / Recurrences” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-673281677">

În acest weekend a fost marcată vernisarea unei expoziții – eveniment.

Proiectul este realizat în cadrul parteneriatului Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu Asociaţia şi Revista bilingvă Orizonturi Culturale Italo-Române (orizonturiculturale.ro), care promovează relaţiile culturale dintre cele două ţări printr-o activitate editorială intensă şi prin mediere interculturală.

În perioada 17 – 30 septembrie, Accademia di Romania și Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, în colaborare cu  Asociația Orizonturi Culturale Italo-Române din Timișoara, prezintă expoziția de artă „Recurențe”.

Expoziția curatoriată de Maria Orosan-Telea prezintă o selecție de lucrări ale profesorilor de la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara și pune în lumină aspecte care se prelungesc, revin, se dezvoltă și sunt asimilate unui nivel elevat al coerenței operelor acestora.

La evenimentul ce a avut loc la Accademia di Romania din Roma a participat o echipă de reprezentare a UVT, coordonată de rectorul Marilen Pirtea, alături de partenerii manifestării, Excelența Sa George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia și directorul ICR Roma, profesorul univ. dr. Rudolf Dinu.

„Cultura nu se face doar acasă! Am regăsit la Roma prieteni buni ai UVT, aflați departe de casă, dar totuși atât de aproape prin toate cele ce ne leagă. Arta trebuie împărtășită, iar prin această expoziție răspundem interesului celor ce se află în capitala Italiei, dornici să ne cunoască în dimensiune artistică”, a transmis rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.