Asociația HORETIM, revoltă la adresa administrației Fritz: „Dezamăgirea este cruntă și ne...

Asociația HORETIM, revoltă la adresa administrației Fritz: „Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți”

9
DISTRIBUIȚI

Organizația patronală HORETIM, condusă de Corina Macri, se plânge că de patru ani se luptă cu o administrație incapabilă și depășită de realitatea economică a sofisticatului oraș, Timișoara, iar lucrurile nu s-au schimbat nici după alegerile din 2020.

„Domnule primar Dominic Fritz, v-am susținut cu toată puterea și forța încrederii într-un viitor curat și autentic. Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți? Mi s-a spus că trebuie să așteptăm trei ani să recalibrăm această greșeală fatală. Nu pot să cred că am fost atât de rău păcăliți. Este adevărat că l-ați învins pe bietul domn primar Robu, nicidecum că ați câștigat alegerile unei comunități disperate, dar am fost convinși că veți înțelege că este unica șansă pentru toți de a merge mai departe, timișoreni și exponenți ai unei frustrări inimaginabile, asumându-vă o responsabilitate istorică. Domnule Dominic Fritz, nu USR-ul a câștigat Timișoara, ci timișorenii au ales să riște viitorul lor cu un minuscul necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb și astfel au fost sancționate fostele administrații, după mai bine de 30 de ani de debusolare”, se arată în scrisoarea publică trimisă de HORETIM primarului Dominic Fritz.

Președintele HORETIM, Corina Macri, spune că vorbește în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească și să dezvolte afaceri de succes în comunitatea în care trăiesc.

„Suntem mulți și reali, din păcate autoritățile ne ignoră și ne blochează cu fiecare ocazie. Timișoara se subordonează corporațiilor multinaționale, sfidând și acum în al 13-lea ceas, inițiativa privată locală. Așa nu putem evolua, ci doar ne raportăm la cifre și statistici, din ce punct al relativității vă convine! Situația urbei noastre este în cădere liberă și tinde spre autodistrugere”, a transmis Corina Macri în numele antreprenorilor timișoreni din industria HORECA.

Aceasta a amintit în scrisoarea deschisă și despre dezbaterea publică privind majorarea impozitelor.

„Am participat miercuri, 8 septembrie, la dezbaterea publică privind impozitele și taxele locale ale municipiului Timișoara, în numele organizației patronale pe care o reprezint, HORETIM, în numele confederației CNIPMMR, al căror reprezentant suntem în Timiș. Ca urmare, vorbim în numele tuturor IMM-urilor din Timiș, a tuturor acelor antreprenori care susțin economia locală timișeană. De patru ani facem același apel la normalitate și la susținerea economiei locale. Anul trecut, am discutat cu noul primar, Dominic Fritz, și același veșnic director executiv, Adrian Bodo, care nu știe cum să adune mai mulți bani la bugetul primăriei, prin copleșirea financiară a inițiativei private. De patru ani încercăm să explicăm că Primăria Timișoara are un management financiar mai mult decât defectuos, dar nu avem un partener de dialog care să ne justifice în mod transparent bugetul de venituri și cheltuieli al comunității în care trăim. Aceeași primărie care nu poate exista fără munca și bunăvoința noastră, a plătitorilor de impozite și taxe locale”, se mai arată în scrisoarea publică trimisă primarului Dominic Fritz de către HORETIM.

Corina Macri spune că Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România. „Anul trecut, onorabil domn primar ne-ați explicat că ați moștenit un buget vulnerabil și ați făcut apel la înțelegerea noastră, cu promisiunea că de anul viitor (2021) se vor corecta aceste aberații. Menționez, Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România. Toate acestea se întâmplă doar pentru că nu avem coloană verticală și ne ascundem după fiecare interes material minor, în detrimentul unei regiuni cândva de „frunce”.


De mulți ani, fără număr, fiecare consilier local este impulsionat sau motivat prostituant de ieftin, doar pentru a susține decăderea și distrugerea minunatei noastre urbe. Întelegem să plătim impozite și taxe luxuriante într-un oraș premium și exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timișorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură”, a transmis președintele HORETIM.

Corina Macri a precizat că „în realitate Timișoara e murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată”.

„Am încercat disperat la această dezbatere, în care voturile sunt numărate dinainte și sfidarea comunității este mai mult decât vulgară, să explic care este pericolul unor taxe nejustificate. Stupoare, știți cum a răspuns city-managerul acestui oraș atât de sofisticat??? «Că este dovedită evaziunea din domeniul HORECA, de la Banca Mondială citire, că ne-am trezit acum, din cauza pandemiei să ne milogim și nu ne mai ajung ajutoarele primite!» Noroc cu înregistrarea dezbaterii pentru confirmarea acestor afirmații! Oare Banca Mondială nu i-a furnizat domnului city-manager și statistici despre corupția din sistemul bugetar din România??? Domnule Creiveanu, dacă nu ați aflat până acum, vă explicăm noi, cei implicați direct. Sectorul turistic este singurul restricționat de statul român din 14.03.2020 și este normal, ca orice stat care trăiește din impozite și taxe, să compenseze această decizie unilaterală. Așa s-a întâmplat în toată UE, la care ne raportăm, doar în România NU. Totul s-a redus la nivel de promisiuni, fără finalitate practică. Iar Timișoara, ca un oraș de excepție, a fost închis șase luni, tot din cauza managementului labil și fără soluții. Unic în România! Cum vă permiteți să jigniți și să evaluați un sector de activitate, total lipsit de profesionalism, ca orice duduie din piață?”, a afirmat Corina Macri.

Aceasta a mai precizat că din cauza unor oameni tâmpi și rău intenționați, Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele.

„Știți că Timișoara va fi capitală a culturii europene în 2023 și că nicio cultură nu este apreciată, dacă nu are și o ospitalitate pe măsură? Dar pe dumneavoastră nu vă interesează, nu sunteți de al locului, bănui ca nici pe primar sau viceprimar nu îi afectează, din moment ce v-au delegat să emiteți asemenea aberații și jigniri, iar viceprimarul aștepta pe hol zâmbitor, rezultatul discursului dumneavoastră defăimător, la nefericita dezbatere. Punct și de la capăt!!! Din cauza unor oameni tâmpi și rău intenționați, Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are și nici nu stimulează producția și afacerile locale, favorizând doar multinaționalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local. Despre ce vorbim, Domnilor Dominic Fritz și Matei Creiveanu? Dacă acestui domn, ilustru necunoscut, Matei Creiveanu, i-aș fi dat circumstanțe atenuante pentru că nu știe care este atitudinea și comportamentul unui administrator al orașului, este arogant și ignorant, ca orice individ neinformat și fără experiență, dumneavoastră, domnule Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara. Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile. Ce ați înțeles prin aceste măsuri??? Majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil! Total greșit!!”, a spus Corina Macri.

Președintele HORETIM a mai transmis că asociația patronală pe care o conduce este sfidată de autoritățile locale.

„Ne sfidați cu un număr de voturi majoritare în Consiliul Local Timișoara, dar nu uitați, sunteți atât de trecători în aroganța pe care o abordați! Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece încă trei și sper să învățăm cu toții că trebuie să alegem oamenii care ne reprezintă, nu să îi sancționăm pe cei vinovați. Volens, nolens, Timișoara se va dezvolta organic, noi nu vom muri, chiar dacă afacerile noastre sunt grav afectate de decizii iraționale. Dar cei care ne acuză atât de grav, cu conotații penale, suntem convinși că vor dispărea din orizontul administrativ cât de curând și vom reuși să susținem Timișoara timișorenilor! Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate! Nu ne subestimați, am declanșat o revoluție, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină și respect față de votanții săi!”, se mai arată în scrisoarea deschisă a HORETIM.

9 COMENTARII

  1. Doamna, nu este cumva fosta doamna ce administra Restaurantul TUNEL? Din cate stiu sigur este venita aici prin 1997-1998, deci ce ne vorbeste de valorile orasului de acum 30 de ani si despre revolutia de la Timisoara? pe atunci era prin Bucuresti. Ca detine mai multe localuri, e problema dumneaei, Dar orasele cu nivele de trai crescut au si impozite pe masura. Cat despre corporatii, acestea aduc grosul banilor in oras.

  2. Lasa sa plateasca macar taxe locale…ca vand la negru grupa mare…si au niste preturi de pici jos…o pizza 50 lei …o apa la jumate cel putin 5 lei…au de unde…la felix o camera 800 lei cu demipensiune…

  3. Mai femeie, ce vina are „vesnicul director Bodo” ca sunt impozitele mari? Bodo colecteaza impozitele, nu le stabileste. Daca vrei impozite mici dute si fa horeca in rural. Cand voi aveti preturi de vorbesti singur, e culmea obrazniciei sa ai pretentii la impozite mici.

  4. Adevarul e la mijloc ca de fiecare data. Nu va victimizati voi cei din Horeca. Stiu patroni in aceasta industrie care au devenit milionari in euro ….si am notiunea cuvintelor ce le rostesc. In conditiile in care angajatii lor nu treceau de salariul minim pe economie inscris in contractul de munca. Asa ca…hai sa nu plangem de mila Horeca. In cel priveste pe ” vesnicul Bodo” sunt de acord total. Nu are nicio vina acest om. Treaba lui e sa colecteze ce stabilesc altii. Si sincer, din nou in cunoștință de cauza, sunt puțini cei nemulțumiți de modul in care sunt tratați de fiscul local. Poate doar cei rau platnici. In rest, obții de la fiscul local acte de 10 ori mai repede decat de la Anaf. Sunt probabil acolo cativa oameni care chiar mișcă lucrurile.

  5. Are dreptate femeia în ce spune. Incompetenții și impostorii de la Usr au înșelat Timișoara nu doar Horeca. Impozitele locale ridicate la maximum, fiind cele mai mari din țară, dovedesc înșelăciunea după altfel de promisiuni. De asemenea dovedesc incompetența. Amenzile de la Colterm să le plătească ei și nu cetățenii Timișoarei!
    Atenție la postările care susțin primarul și activitatea lui evident păguboasă pentru cetățeni. Unii postaci sunt plătiți din fondurile statului repartizate la partide sau instituții, adică tot din banii cetățenilor români, ca să ne manipuleze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.