Avansează lucrările la noua Maternitate „Bega”, de lângă Spitalul Județean din Timișoara

Avansează lucrările la noua Maternitate „Bega”, de lângă Spitalul Județean din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-103643752">

Lucrările la noua maternitate și la extinderea Unității Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Timișoara avansează.

Două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură medicală ale Consiliului Județean Timiș sunt în grafic și există chiar posibilitatea să fie finalizate înainte de termenul contractual, susține președintele instituției.

Alin Nica a vizitat, vineri, cele două șantiere, și spune că a fost mulțumit de felul în care constructorii execută lucrările și chiar i-a felicitat pentru mobilizare.

„Iată că este posibilă o relație onestă cu constructorii, fără compromisuri lipsite de verticalitate. Am transmis un mesaj clar în piață că, în mandatul meu, licitațiile vor fi organizate la cele mai înalte standarde și că am toleranță zero față de întârzieri, presiuni pentru mai mulți bani sau lucrări neconforme pe șantier. La noua maternitate, în cele cinci săptămâni scurse de la ultima vizită, s-a turnat betonul de egalizare, s-au realizat hidroizolațiile, s-au făcut armăturile și s-a turnat beton în radier pentru casa liftului. Am apreciat reacția constructorului care atunci când a atins nivelul pânzei freatice în timpul săpăturilor pentru radier, nu s-a plâns, nu a întârziat, ci a acționat prompt pentru rezolvarea problemei și a recuperat rapid decalajul”, a precizat Nica.

Președintele CJT a mai spus că la noua maternitate, unde se va muta activitatea de la Bega, în următoarele săptămâni urmează finalizarea fundației pentru cele două corpuri.

„Și în cazul șantierului de extindere UPU lucrurile stau destul de bine, după ce au fost deviate conductele de oxigen, respectiv de canalizare. În momentul de față se lucrează la armătură, iar în patru săptămâni se toarnă placa peste subsol. Până la sfârșitul anului, am primit garanții că se va edifica parterul.

Am aflat cu plăcută surprindere că s-a făcut o hidroizolație mai bună, superioară celei prevăzute în proiect și mă aștept ca lucrările să continue așa, indiferent de condițiile meteo.

Per ansamblu, a fost o vizită de lucru care mi-a dat încredere și îndrăznesc să spun că, dacă ne ajută vremea și vom avea o iarnă bună, la noua maternitate vom ridica un etaj în fiecare lună, până vom atinge cele șase niveluri (demisol, parter, patru etaje și etaj cinci retras destinat utilajelor tehnologice pentru infrastructura medicală a spitalului)”, a mai precizat Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.