Banatul Montan, desemnat „Destinația anului 2021”

Banatul Montan, desemnat „Destinația anului 2021”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-413089844">

Oferta turistică a Banatului Montan, una din cele mai frumoase zone ale țării, cu peisaje minunate și așezări pline de farmec, este, din păcate, destul de modestă,  puține locuri din regiune fiind cunoscute și căutate de turiști.

Site-ul www.destinatiaanului.ro, o platformă care promovează turismul intern prin popularizarea unor destinații frumoase din regiunile turistice românești, și-a propus să redescopere vechi așezări și obiceiuri, castele și cetăți care sunt adevărate pagini de istorie nescrisă, conace și case boierești mai puțin cunoscute, cabane de pe crestele munților și parcuri naționale, locuri de refugiu în mijlocul naturii, cu căsuțe de poveste, care îi pot încânta și pe cei mai exigenți turiști.

Cei care au vizitat site-ul au desemnat Banatul Montan printre cei șase finaliști pentru a obține titlul de Destinația anului 2021 în România, alături de Brăila, Iași, Oradea, Maramureș și Delta Dunării. În a doua etapă a proiectului, care a început în 17 iulie, destinația favorită a putut fi votată pe platforma www.destinatiaanului.ro, iar Prima TV a difuzat în iulie și august o serie de șase emisiuni săptămânale dedicate acestui proiect, sub genericul „Hai să ne cunoaștem țara!”

Iată că sâmbătă, 4 septembrie, după cumularea tuturor voturilor, juriul a decis câștigătorul titlului: Banatul Montan.

Frumusețile naturale, cu munți, cascade, rezervații naturale și Clisura Dunării, Băile Herculane, o milenară stațiune balneară, prima linie montanistică din România sau vestitele locomotive fabricate la Reșița sunt doar câteva din locurile unice pe care turiștii le pot afla în Banatul Montan.

„Nu avem cuvinte să vă mulțumim pentru că ați susținut Banatul Montan și ați făcut ca acest vis să devină realitate! Fiecare vot a contat și astfel, în ultimele ore de votare, am depășit Oradea și am câștigat competiția! Vrem să le mulțumim și vlogerilor de la @Valize vesele și @Romanian Thrills pentru că ne-au susținut și au ales, la rândul lor, Banatul Montan ca DESTINAȚIA ANULUI 2021! Acest premiu este un mare impuls pentru toți oamenii implicați în turism, după perioada de pandemie, și sperăm să le ofere o puternică doză de entuziasm și să facă lucruri extraordinare la noi în zonă! Greul abia acum începe, dar timp de o săptămână, merită să sărbătorim și să ne bucurăm: „Banatule Montan ești pe primul loc, acolo unde îți e locul!”, au transmis, sâmbătă, pe Facebook, reprezentanții comunității on-line Banatul Montan.

Foto: Banatul Montan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.