Banca Regională pentru Alimente Timișoara a salvat de la risipă peste 150...

Banca Regională pentru Alimente Timișoara a salvat de la risipă peste 150 de tone de alimente, care au ajuns la 10.000 de oameni nevoiași

0
DISTRIBUIȚI

Banca Regională pentru Alimente Timișoara este un serviciu social care colectează și distribuie ONG-urilor partenere produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează.

Obiectivul este ca alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale și muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflați în dificultate și care nu au putere de cumpărare.

Înfințată în urmă cu un an, banca luptă împotriva risipei alimentare și a sărăciei livrând bunurile colectate gratuit ONG- urilor care derulează programe sociale în Timiș, Caraș- Severin, Arad și Hunedoara.

„Deși Banca Regională pentru Alimente Timișoara și-a început activitatea în plină pandemie, acum, după un an de activitate, realizăm că dincolo de cifre, noi am dăruit bucurie în comunitate, luptând zi de zi împotriva risipei alimentare și a sărăciei, oferind o nouă valoare mâncării încă bune de consum. Lucrăm cu 45 de organizații non-guvernamentale cu peste 10.000 de beneficiari sociali reali, pe care îi susținem”, a precizat Hana Flavia Csaszar, președinte Banca Regională pentru Alimente Timișoara.

În 12 luni de activitate, banca pentru alimente a colectat 150 de tone de alimente salvate, care au ajuns pe mesele familiilor în nevoie, bătrânilor singuri, copiilor din centre rezidențiale, persoanelor cu dizabilități, refugiaților din zona de vest a Romaniei sau sinistraților din Apuseni.

Una din cele 45 de organizatii non-guvernamentale asistate de Banca pentru alimente este Asociația Evanghelistică și de Caritate ,,ISR” prin Serviciul de Îngrijire de Tip Familial pentru copii ,,Frații lui Onisim”.


Alimentele donate de bancă au reprezentat și reprezintă un sprijin real în îngrijirea copiilor din centru și în susținerea tuturor celorlalte proiecte derulate de organizația socială.

„Alimentele donate ne-au oferit posibilitatea de a oferi hrana necesară celor 21 de copii din cadrul centrului și celorlalți beneficiari, fără de care uneori ne-ar fi fost dificil să o procurăm, în special în aceste vremuri pe care le trăim. Bunătatea arătată reprezintă pentru noi un răspuns la rugăciuni și speranța că putem oferi un viitor mai bun acestor persoane”, a transmis Ligia Iunia Dugulescu, președinte Asociația Evanghelistică și de Caritate ,,ISR”.

Ziua de 29 septembrie a fost declarată Ziua Mondială împotriva risipei alimentare de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite

„Un studiu al Organizației Națiunilor Unite arată că 17% din totalul hranei produsă la nivel mondial ajunge la gunoi. Potrivit estimării specialiștilor ONU, în fiecare an românii aruncă la gunoi o cantitate de 1,35 de milioane de tone de hrană. E vorba doar de alimentele sau mâncarea gătită ce sunt aruncate din gospodăriile românilor. De aceea, mandatul Băncii Regionale pentru Alimente din Timișoara este și acela de a educa populația și opri risipa alimentară”, a mai precizat Hana Flavia Csaszar, președintele Băncii Regionale pentru Alimente din Timișoara.

Se estimează că 931 de milioane de tone de mâncare au fost risipite la nivel mondial în 2019, conform Organizației Națiunilor Unite. Aproape două treimi au provenit din gospodării, un sfert din industria alimentară și puțin peste 10% din cea de retail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.