Bomboane expirate și condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare, descoperite de...

Bomboane expirate și condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare, descoperite de inspectorii DSVSA Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Medici veterinari și ingineri specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș continuă controalele în supermarketurile, piețele și localurile din Timișoara.

Angajații DSVSA vor să se asigure astfel că alimentele pe care le cumpărăm sunt sigure.

În perioada 30 august – 3 septembrie, au avut loc 14 controale în unități de alimentație publică.

Astfel, au fost verificate șapte supermarketuri.


Inspectorii DSVSA au dat un singur avertisment pentru păstrarea pungilor de bomboane, cu termen de valabilitate depășit, în alt spațiu decât în cel special amenajat, destinat subproduselor.

De asemenea, un restaurant s-a ales cu un avertisment pentru depozitare necorespunzătoare.

Un fast-food controlat nu îndeplinea condiţiile prevăzute în lege de  depozitare a produselor alimentare și  pentru manipularea produselor alimentare, care s-a făcut cu încălcarea normelor sanitare, astfel că a primit un avertisment.

Controalele la două piețe agroalimentare și la o cantină nu au scos la iveală nereguli.

În schimb, s-au găsit probleme la două magazine mai mici, de cartier, care au fost amendate fiecare cu 1.000 de lei. Aici, angajații DSVSA Timiș au găsit condiţii de depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și produse alimentare etichetate  necorespunzător.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.