Captură uriașă de amfetamină în urma unui flagrant la marginea Timișoarei. Cât...

Captură uriașă de amfetamină în urma unui flagrant la marginea Timișoarei. Cât cereau traficanții pe droguri UPDATE Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

Captură importantă făcută de polițiștii de la „Crimă Organizată” Timișoara, aseară, în urma unui flagrant – un kilogram de amfetamină a fost capturat în urma unui flagrant. Din informațiile obținute de anchetatori a reieșit că exista ofertă de cumpărare a unor cantități importante de amfetamină. Un investigator al DIICOT a negociat cumpărarea unui kilogram de „speed”, cu unul dintre dealeri care și-a trimis, ulterior, „săgeata” să aducă marfa. Prețul cerut – aproape 7.000 de euro.

Tranzacția a fost realizată în parcarea unui centru comercial de la marginea Timișoarei, echipele de la BCCO intervenind în momentul în care au sosit drogurile. Acestea era porționată în doze de câte 50 de grame pentru vânzare en-gros. Cei doi suspecți au fost duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara și reținuți pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de mare risc.

UPDATE Polițiștii au descoperit că rețeaua acționa din luna august a acestui an și distribuia amfetamina în special în zona cluburilor și a zonelor frecventate de tineri.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au prins în flagrant delict doi tineri, în vârstă de 29 și 33 de ani, fiind indisponibilizate aproximativ un kilogram de amfetamină, prezentată sub forma a 18 pachete învelite în staniol.


Concomitent cu activitatea de prindere în flagrant, au fost efectuate două percheziții domiciliare, în municipiul Timișoara, la locuințele celor doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de mare risc. Au fost ridicate două telefoane mobile și două grindere. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august a anului 2021, în municipiul Timișoara, ar fi acţionat o grupare infracţională implicată în traficul intern și internațional de droguri de mare risc, respectiv amfetamină. Astfel, din ansamblul probelor administrate în cauză, a rezulat că cei doi bărbați ar fi distribuit amfetamină, în municipiul Timișoara, în special în zona cluburilor și a zonelor frecventate de tineri”, a transmis IPJ Timiș.

Cei în cauză au fost conduși la sediul DIICOT Timișoara, pentru audieri, ulterior, fiind reținuți, pentru 24 de ore și duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost aprobată de magistrați.

Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.