Casa de Cultură din Dumbrăvița, recepționată după patru ani de lucrări. Pentru...

Casa de Cultură din Dumbrăvița, recepționată după patru ani de lucrări. Pentru ce va fi folosită și ce problemă mai trebuie rezolvată FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Horia Bugarin a anunțat că a avut loc avut recepția finală a Casei de Cultură din Dumbrăvița. Obiectivul a devenit celebru în toată țara după ce la televiziunile naționale au circulat imagini cu scările care duc în… tavan.

Bugarin spune că peste nouă milioane de lei a costat în final, lucrarea, pe parcursul a patru ani, totul din bugetul localității. Cam cât o școală nouă sau două grădinițe sau o Casă de Cultură funcțională și o grădiniță, conform edilului-șef.

„Sala mare nu poate fi folosită în clipa de față pentru evenimente cultural-artistice din cauză că are un ecou de 11 secunde. Asta va presupune alte cheltuieli. Plus dotări și amenajare exterioară. Luni începe un nou an școlar și avem cea mai mare creștere a numărului de copii înscriși la școală și grădiniță, de la 1.300 la 1.600. Am vrut să nu mai fie respinsă nicio cerere de înscriere și am căutat soluții rapide pentru a reuși asta. Astfel am mai închiriat spațiu pentru grădiniță la clădirea roșie și am transformat încăperile din Casa de Cultură în săli de clasă. Îi mulțumesc domnului director Nicola și tuturor celor implicați pentru mobilizarea din ultimele săptămâni care ne va permite să începem anul școlar în toate sălile”, a transmis primarul Horia Bugarin.

Edilul comunei Dumbrăvița spune că nu sunt cele mai bune condiții și nu este pe deplin mulțumit.


„Școala nouă este în construcție și căutăm surse de finanțare pentru încă una, vom amenaja curtea grădiniței și căutăm soluții pentru copiii din grădinița roșie până la finele anului”, a spus Bugarin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.